Hooverphonic

Hooverphonic

Adresa:

Praha 1, Štěpánská 61

Termín: 29.9.2014
Vstupné:

730,-

29září čtvrtek 01:00

Žánr: koncertypop

Umělci: Hooverphonic


Populární belgická skupina Hooverphonic přijede 29. září do Lucerna Music Baru s novou deskou Reflection. Osmé studiové album, které vyšlo 15. listopadu 2013, se nahrávalo přímo doma u fanoušků a je hodnoceno jako jedno z nejživějších a nejenergičtějších, jaké kdy kapela nahrála.

Na albu Reflection, které je druhým studiovým počinem se zpěvačkou Noémie Wolfs, se Hooverphonic vrátili k přirozenému analogovému zvuku. „Mám problém s dnešní standardizací. Všechno má svůj preset. Všechno, co slyšíte, je digitálně produkováno a ztrácí hloubku a přirozenost. Toto album je reakcí na současné nahrávání. Chtěl jsem nahrávat v prostorech, ve kterých nikdo před tím nenahrával“, říká basista a producent Alex Callier.

Tato myšlenka vedla ke zrodu ambiciózního projektu Hooverdomestic. Kapela se na začátku roku 2013 obrátila na své fans s prosbou, jestli by byli ochotní poskytnout svůj domov k nahrávání. Nakonec se sešlo dohromady 180 kandidátů, z nichž vybrali 5 míst, kde se deska nahrávala. Hooverphonic rozložili svoje nástroje v bývalé cihelně přeměněné v loftové byty, ve dvou majestátních domech v regionech Gent-Brugge a Champagne a ve staré farmě patřící jednomu známému umělci. „Páté místo byl kostel, kde jsme nahrávali vokály“, upřesňuje Alex.

Způsob nahrávání se blížil dřevním dobám v 50. letech, kdy se nahrávalo ve speciálních echo komorách, kde se zvuk „efektoval“ pomocí dřevěných panelů, cihlových zdí, prázdných chodeb a vysokých stropů. „Reflection je špinavé album. Drsné, žádné ozdůbky. Co jsme nahráli, to taky dostanete, žádný copy/paste“, popisuje novou desku Alex...

Hooverphonic je belgická rock/popová formace založená v roce 1995. Ačkoliv byla původně zařazena jako trip hopová skupina, skupina velmi rychle rozšířila záběr tak, že již nemůže být kategorizována do jedné kategorie.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Hooverphonic

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (703 metrů)

Tyn Yard ResidencePraha (769 metrů)

The Emblem HotelPraha (849 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (674 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (469 m)