Petra Tuka Buzková / Introspekce

Adresa:

Praha 1, Panská 9

Termín: 29.6.2014 8.9.2014
Vstupné:

volný vstup

29čer - 8zář celý den

Žánr: výstavymalbaportrétvernisáž


fusion 
360°bar and lounge – unikátní Art Deco prostor
vernisáž 8. 7. 2014 v 18 hodin

Tématem cyklu Introspekce je osobní svět Petry T. Buzkové. I když vyobrazuje předměty blízké své osobě nebo používá autoportrét, nejsou vyobrazení realistickým ztvárněním skutečnosti. Jak předmět, tak autoportrét jsou ve vyobrazení posunuté do roviny vnitřního vnímání a prožívání daného okamžiku. Každého osobní svět se skládá ze zážitků, vzpomínek, myšlenek či vnímání okolního světa. Všechny tyto prvky formují naší osobu, naše já.

Autorka si uvědomuje samu sebe a své Já vymezuje vůči okolnímu světu. Je fascinována rovinami času, což se odrazuje ve zpracování prožitků z dětství, přítomného okamžiku či projekcí budoucnosti. Tyto časové vrstvy se snaží prolnout ve vizuální podobě obrazu. Na vybraných plátnech z cyklu můžeme pozorovat krajinu, figuru či artefakt odkazující k autorčinu dětství.

I přes osobní prožitky, které jsou v dílech zakořeněné, je Petřina malba srozumitelná každému divákovi. Tato srozumitelnost nespočívá v konkrétním odhalení myšlenky a prožitku samotné autorky, ale v adaptaci jejího vyobrazení na vlastní prožitek diváka. Je na každém, aby na základě svých vlastních pocitů, zážitků a zkušeností s pomocí asociačních pochodů přečetl díla. Malby se tak stávají srozumitelné v osobní rovině každého návštěvníka a umožňují mu na základě asociace vzpomínat na vlastní zážitky. 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Petra Tuka Buzková /...

Tyn Yard ResidencePraha (547 metrů)

The Emblem HotelPraha (792 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (874 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (360 m)
Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (613 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (691 m)