90 %
Felix Lupa: Street Photography

Felix Lupa: Street Photography

Adresa:

Praha 1, Školská 28

Termín: 20.6.2014 7.9.2014

20čer - 7zář celý den

Žánr: výstavyfotografie


Felix Lupa (*1972) je významným představitelem soudobé izraelské reportážní a dokumentární fotografie a současně je jedním z nejvýraznějších zástupců tzv. "street photography". Svoji fotografickou práci nazývá "okem veřejnosti" a mapuje v ní nejen každodenní jevy dané společnosti a dané lokality, ale nekompromisně odkrývá i sociální témata, se kterými se v současné době celý svět dennodenně potýká a konfrontuje.

„Bylo mi jasné, že fotografie pro mě znamená nejen zábavu a obživu, ale spíše způsob života. Nabyl jsem zkušenosti v různých fotografických žánrech, ale dostatečně brzy jsem zjistil, že se musím zaměřit na směr, ve kterém jsem nejlepší, a který mě nejvíc baví - konkrétně dokumentování lidí, jejich životů a prostředí. Ve skutečnosti jsem začal dělat street fotografii, aniž bych věděl, že takový žánr existuje. Způsob, jakým street fotografové uvažují a pracují, je podobný lovcům; čím jsou zkušenější a lepší, tím se jejich vzdálenost od objektu zájmu zkracuje. Všichni street fotografové jsou ve skutečnosti „pouličními lovci“. Jejich hlavním nástrojem pro zachycení zajímavých situací je schopnost překvapit a vytrvalost při překonávání neúspěchu. Jsem zvyklý vyrážet do ulic pouze s jedním foťákem a jedním objektivem, nejlépe širokoúhlým, což mě nutí jít k mému objektu zájmu co nejblíže.
Usiluji o to, aby byly mé fotografie určitým „okem veřejnosti“, které nám tlumočí pravidla či zákonitosti ulice. Jsou to rozmanité, komplexní výpovědi plné silných emocí ze zlomových situací lidského životaהקשבקרא באופן פונטי . Schopnost vidět tyto osudové situace a propojit se s nimi, je základní instinkt, stejně jako dýchání, a „oko veřejnosti“ je médium, pomocí kterého umělec zprostředkovává svůj specifický úhel pohledu.“

Výstava fotografií Felixe Lupy je autorovou první samostatnou prezentací v rámci České republiky. Lupa představuje českému publiku výběr fotografií z Jižního Súdánu, Kuby a Tel Avivu.

Výstava vznikla ve spolupráci s Velvyslanectví Státu Izrael, Českým centrem v Tel Avivu.

Všechny fotografie jsou prodejné.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

O akci jsme již napsali...

Galerie a muzea - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Felix Lupa: Street...

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (544 metrů)

Royal Court ApartmentsPraha (744 metrů)

Tyn Yard ResidencePraha (987 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (825 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (499 m)