Kunstkomora (kabinet kuriozit ve stylu Rudolfa II.)

Adresa:

Praha 1, Lázeňská 9

Termín: 1.6.2014 31.12.2015

1čer - 31pro celý den

Žánr: výstavy


Navazujíc na historii evropských kabinetů kuriozit se Kunstkomora snaží naplnit jejich základní myšlenku, kterou je možné definovat jako touhu shromáždit bohatství světa v jedné místnosti. V Kuntskomoře Galerie Arcimboldo vedle sebe naleznete africké, evropské a asijské umění nejrozmanitějšího zpracování a stáří.

Návštěva v galerii tak návštěvníky ve vás probudí zvídavost a touhu člověka po poznávání. Všechny objekty vystavené v malostranském kabinetu mají doložené svůj původ a stáří a z velké části pochází z českých sbírek, od českých sběratelů či významných Čechů pobývajících v uplynulých letech v zahraničí.

Kunstkomora tak přináší nejenom pohled na různé světadíly napříč staletími, ale je též historií českého sběratelství, vztahů bývalého Československa s cizími zeměmi, důkazem českého cestovatelského a objevitelského ducha, poutavým příběhem jednotlivých předmětů a jejich majitelů, jakož též svědectvím lásky člověka ke kráse a umění.

Kunstkomora snoubí v jediné atmosféru galerie, muzea a luxusního butiku se starožitnostmi a stává se místem, kde mohou návštěvníci nalézt odpověď na otázku, jak lze prostřednictvím krásy vzdorovat i času. Lázeňská 9, Praha 1, otevírací hodiny úterý – sobota 11-19, www.kunstkomora.cz

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

14čer - 31procelý den

Andy Warhol

, Staroměstské náměstí 15 Výstava

14kvě - 15kvěcelý den

1dub - 31procelý den

Alfons Mucha

, Staroměstské náměstí 15 Výstava

Ubytování v okolí akce Kunstkomora (kabinet...

The Golden Wheel HotelPraha (515 metrů)

Restaurant a hotel NebozízekPraha (708 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (788 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Karlův most Karlův most Praha 1 (308 m)
Pražský hrad Pražský hrad Praha 1 (571 m)
Café Savoy Café Savoy Praha 5 (653 m)