Letní koncerty v Českém muzeu hudby

Letní koncerty v Českém muzeu hudby

Termín: 4.7.2014 18.8.2014

4červenec čtvrtek 01:00

Žánr: koncertyfolkinstrumentálvokálnímuzikálfilm


4. 7. od 19.00
TemPle-Song-Hearts

Dívčí instrumentální a vokální sbor Temple-Song-Hearts, založený již v roce 1988, a jeho členky z Velké Británie, Francie, Rakouska a Srbska představí repertoár plný živých aranžmá písní Sri Chinmoye v doprovodu klavíru, flétny, klarinetu, violoncella a lesního rohu. 

Koncert je součástí jejich turné po České republice.
Vstup volný

6. 7. od 19.00

American Music Abroad Red Tour 2014

Výběr těch nejlepších muzikantů z celkem 426 středních škol ze států New Jersey, New York a Virginie. Během svého 17denního turné po Evropě skupina navštíví Rakousko, Českou Republiku a Německo. Pestrý repertoár zahrnuje hudbu od klasických mistrů, přes muzikálové melodie, americkou folkovou tvorbu až po hudbu současnou. Více na tel. 222 524 388 či na admin@concert.cz.


17. 7. od 19.30

Leicestershire SSO and Wind Band

65členný anglický studentský symfonický orchestr Leicestershire Schools Symphony Orchestra vystoupí s programem složeným z děl Dvořáka (Slovanské tance), Rimského-Korsakova (Šeherezáda), Rossiniho (Vilém Tell) a Mussorgského (Noc na Lysé hoře). Dirigent: Peter Dunkley

Vstupné dobrovolné ve prospěch dětské nemocnice FN Motol. Z důvodu omezené kapacity je nutná rezervace na místa na tel. 222 524 388 či na admin@concert.cz.


23. 7. 20.00

Oxfordshire School´s Symphony Orchestra

Mládežnický symfonický orchestr Oxfordshire School´s Symphony Orchestra zahájí koncert skladbami z dílny Glinky, Girega, Humperdincka, zazní i Smetanova Má vlast. V druhé části vystoupí dechový soubor Oxfordshire Youth Wind Band a potěší posluchače pestrou směsicí klasické, filmové a muzikálové hudby – Chačaturjan, melodie z filmů Skyfall a Goldfinger (James Bond), muzikálu Bídníci atd. Dirigenti: Caroline Hobbs-Smith a Mark Prowen.


24. 7. 18.00

Manchester University Symphony Orchestra

Manchester University Symphony Orchestra pod vedením Marka Herona vystoupí na svém závěrečném koncertě českého turné. Tento přední britský univerzitní orchestr má na programu díla R. Wagnera, S. Prokofjeva a O. Respighiho.


25. 7. 18.00

Southampton Youth Orchestra

Výběrový orchestr Southampton Youth Orchestra zařadil do svého programu zajímavou kombinaci anglických a českých skladeb. Na koncertu pod taktovkou dirigentky Jane Higgins zazní Smetanova Vltava, Dvořákovy Slovanské tance, ale také skladby známých anglických skladatelů jako je Elgar, Williams a Butterworth. Jako sólista na violoncello vystoupí talentovaný 15letý Mike Huang.


18. 8. od 19.00

Fabricio Mattos – BraZILSKÝ KYTARISTA

Zahajující koncert světového turné brazilského kytaristy. Těšte se na soudobou kytarovou hudbu od skladatelů Nicka Nortona (USA), Jana Meisla (ČR), Ralfa Bauera (Německo), Kelvina Funga (Hongkong), Fabiana Borgese (Brazílie). Vstupné: od 150 Kč, další informace a vstupenky: info@heosforos.cz, www.heosforos.cz

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Letní koncerty v...

Restaurant a hotel NebozízekPraha (542 metrů)

The Golden Wheel HotelPraha (548 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (876 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Karlův most Karlův most Praha 1 (411 m)
Pražský hrad Pražský hrad Praha 1 (653 m)
Café Savoy Café Savoy Praha 5 (517 m)