Přejít na stránky Ticketpro.cz

Struny podzimu: CHRIS THILE & BRAD MEHLDAU

Adresa:

Praha 1, Štepánská 61

Termín: 3.11.2014

3listopad čtvrtek 01:00

Žánr: festivaly


19. ročník mezinárodního hudebního festivalu

Chris Thile – mandolína, zpěv
Brad Mehldau – klavír

Chris Thile vyniká výjimečnou virtuozitou a mimořádnou všestranností. Exceluje, ať hraje bluegrass, Bacha nebo originální lyrickou fúzi nejrůznějších hudebních stylů považovanou za svébytný žánr současné hudby. Brad Mehldau, výsostný improvizátor i přísný ctitel formy, kterého českému publiku představily poprvé právě Struny podzimu, bude letošnímu objevu Strun podzimu přinejmenším rovnocenným partnerem.

Chris Thile vyhledává pro svůj nástroj neustále nové výzvy – změnil tak zcela vnímání mandolíny jako relativně prostého nástroje majícího své uplatnění především ve folkové hudbě. V jeho rukou se z mandolíny stává sofistikovaný nástroj hrající přirozeně vedle bluegrassu klasický repertoár i jazzové improvizace. Proslavil se už s populárním bandem Nickel Creek, vydal 5 sólových alb a od roku 2007 přitahuje pozornost nadžánrového publika se svým kvintetem Punch Brothers, s kterým premiéroval i svou ambiciózní komorní suitu v Carnegie Hall. Vedle toho spolupracuje s celou řadou různorodých hudebníků – ať už s kytaristou Michaelem Davesem, violoncellistou Yo-Yo Mou, houslistou Stuartem Duncanem nebo Edgarem Meyerem (tato spolupráce mu vynesla v roce 2012 Grammy za nejlepší folkové album).

Série koncertů s jazzovým pianistou Bradem Mehldauem začala v roce 2012 a všichni kritici se shodují, že je to spojení více než šťastné přinášející nádhernou jednoduchost, přímost a přes pečlivě vystavěnou strukturu skladeb dokonalou lehkost. Ostatně Mehldau disponuje podobnou paletou zkušeností jako Thile – má za sebou sólové projekty, hraní v triu, komorní spolupráce v duu, např. s Patem Methenym, či skladatelské zakázky pro Carnegie Hall (Love Poems to God s René Fleming, Love Songs s Anne Sofie von Otter). Oficiální životopis.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Struny podzimu: CHRIS...

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (735 metrů)

Tyn Yard ResidencePraha (800 metrů)

Royal Court ApartmentsPraha (865 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (685 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (528 m)