Současný život na Nové Guineji

Současný život na Nové Guineji

Termín: 30.6.2016 31.12.2016

30čer - 31pro celý den

Žánr: výstavysochy


Výstava fotografií na nádvoří Náprstkova muzea představuje současnou Papuu-Novou Guineu a její obyvatele. Snímky zachycují pestrost tradičního způsobu života, který se dnes oslavuje při kulturních vystoupeních. Fotografie ale také ukazují momenty ze současného života obyvatel největšího tropického ostrova světa, jejich obživu, zábavu i respekt ke kultuře předků.

Geografická členitost a těžká prostupnost ostrova způsobily, že se zde rozvinula bohatá kulturní a jazyková rozmanitost. Během průzkumných výprav ve 20. století bylo zjištěno, že vnitrozemí ostrova obývá mnoho skupin, jež zde zůstávaly v izolaci od lidí na pobřeží po tisíce let. Obyvatelé ostrova získali pověst lidojedů, lovců hlav a drsných válečníků. Pestrost kultur a jazyků však následkem kontaktu se západním světem postupně mizí a do současnosti se z původního životního stylu místních obyvatel zachovalo jen velmi málo.

Autorem fotografií je kulturolog a kulturní antropolog Martin Soukup, který při svých cestách zachytil podmanivou krásu Nové Guineje.

Fotografie jsou ochutnávkou tématu, kterému se bude věnovat rozsáhlá výstava o kulturách Nové Guineje, kterou Náprstkovo muzeum uvede na podzim roku 2016.

Vstup na nádvoří a výstavu je zdarma v běžných otevíracích hodinách Náprstkova muzea.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Současný život na...

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (308 metrů)

ValentinskaPraha (378 metrů)

The Emblem HotelPraha (418 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (360 m)
Staroměstské náměstí Staroměstské náměstí Praha 1 (405 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (276 m)