Audiovizuální výstava Lunchmeat festivalu - Editions of Light

Audiovizuální výstava Lunchmeat festivalu - Editions of Light

Adresa:

Praha 7, Bubenská 1

Termín: 22.4.2014 26.4.2014

22dub - 26dub celý den

Žánr: výstavy


Audiovizuální výstava Editions of Light, která se koná v rámci letošního Lunchmeat festivalu ve spolupráci s The Chemistry Gallery, představí vybrané české umělce pracující dlouhodobě s médiem světla. Prostor galerie, obvykle prozářený slunečním svitem, se na necelý týden promění v laboratoř projektovaného světla, modifikovaného uměleckým záměrem pozvaných umělců. Přehlídka má prezentovat různá spektra, ve kterých světlo figuruje jako tvůrčí prvek uměleckého díla. Iluze, deformace, figurativnost, invazivnost ale i stud. Vlastnosti světla, které potkáváme v galerijním prostoru, mají široký funkční rámec a Lunchmeat label se rozhodl, že tyto vlastnosti začne poodkrývat soustavnou výstavní činností, v níž Editions of Light značí startovní linii.

Pozvání ke spolupráci na výstavě přijali k radosti organizátorů uznávané kapacity z uměleckého oboru. Daniel Hanzlík patří již delší dobu ke špičce české audiovizuální scény. Mimo samostatné projekty, kterými obvykle řeší otázku reality formou generativní instalace je také členem tandemu BOOT_AV s Pavlem Mrkusem, vystupujícího především jako performativní těleso. Dan Gregor neboli INITI zas patří k průkopníkům videomappingu a interaktivní světelné instalace v Čechách. Je členem umělecké skupiny The Macula a stojí za projekty jako je např. Archifon (prezentováno v Olomouci na PAF 2011 a posléze v Bruselu v roce 2013) nebo za vizuálně-interaktivní složkou Havlovy hry Antikódy, kterou pravidelně uvádí Nová Scéna Národního divadla. Jméno Richarda Loskota, který se již podruhé probojoval mezi finalisty Ceny Jindřicha Chalupeckého, asi není třeba sáhodlouze představovat. Jeho experimenty se světlem a časovou relativitou jsou proslulé podobně jako světelné instalace Prokopa Bartoníčka. Ten však v rámci výstavy Editions of Light představí zcela novou techniku práce se světlem. Michal Pustějovský je čerstvým absolventem ateliéru Nových médií na AVU, momentálně žije a pracuje v Londýně. V jeho podání se diváci mohou těšit na minimalistické dílo s velkolepým účinkem, což bývá v jeho tvorbě častým jevem. Výčet vystavujících uzavírá laserový experimentátor Jan Hladil a minimalista Robert Palkovič, student FAMU CAS.        

Vystavující umělci: Prokop Bartoníček, Dan Gregor, Daniel Hanzlík, Jan Hladil, Richard Loskot, Robert Palkovič, Michal Pustějovský

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Praha 7 Akce v MČ Praha 7

Podobné akce

14čer - 31procelý den

Andy Warhol

, Staroměstské náměstí 15 Výstava

14kvě - 15kvěcelý den

1dub - 31procelý den

Alfons Mucha

, Staroměstské náměstí 15 Výstava

Ubytování v okolí akce Audiovizuální výstava...

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (600 metrů)

ValentinskaPraha (609 metrů)

The Golden Wheel HotelPraha (674 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Karlův most Karlův most Praha 1 (144 m)
Pražský hrad Pražský hrad Praha 1 (684 m)
Café Savoy Café Savoy Praha 5 (724 m)