Jan Saudek Odhalení … obrazy, fotografie, rekvizity a kostýmy

Jan Saudek Odhalení … obrazy, fotografie, rekvizity a kostýmy

Adresa:

Praha 1, Malostranské náměstí 21

Termín: 29.3.2014 31.5.2014
Vstupné:

150 Kč

29bře - 31kvě celý den

Žánr: výstavymalbafotografieobrazy


V prostorách renesančního podkroví chystá Malostranská beseda unikátní výstavů obrazů, fotografií, kostýmů a rekvizit světoznámého fotografa Jana Saudka. Výstava bude slavnostně zahájena 27. března. Veřejnosti bude přístupna od 29. března do 31. května denně kromě pondělí vždy od 10 do 20 hodin. Vstupné bude činit 150 Kč.

„Na výstavě fotografií tohoto geniálního a výstředního umělce se kromě nezapomenutelných fotografií zcela poprvé v historii objeví i mistrovy osobní věci, které jsou nezbytnou součástí jeho každodenního života, včetně části šatníku. Navíc se také budete moci začíst do některých jeho dosud nezveřejněných osobních výpovědí a korespondence,“ říká David Hanzlík z Malostranské besedy.

Vedle premiérově vystavovaných fotografií se přestaví také snímky veřejnosti známé a oblíbené. „Jakýmsi nedopatřením, tedy lépe řečeno vlastní blbostí, protože jsem věřil nesprávným lidem, jsem přišel o velkou část negativů. Vrátil jsem se tedy k těm, které mi zbyly z dávných let, a objevil jsem, že některé obrázky, které jsem tenkrát považoval za nezajímavé, v sobě něco mají. A tak jsem je začal zpracovávat, zvětšovat. Kolorovat. A rozhodl se je ukázat,“ sděluje Jan Saudek.

Podle jeho slov by se u fotografií nemělo mluvit, protože kdo v nich nevidí nic očima, nepochopí nic ani z podrobného a květnatého popisu.

Vedle fotografií představí Saudek v Malostranské besedě také ručně malované obrazy. „Stejně jako nejsem vynikající milenec nebo skvělý řidič, nejsem ani výjimečný malíř. Jedno vám ale povím: Ty obrázky maluji upřímně,“ dodává.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Jan Saudek Odhalení …...

The Golden Wheel HotelPraha (423 metrů)

Restaurant a hotel NebozízekPraha (824 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (852 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Karlův most Karlův most Praha 1 (400 m)
Pražský hrad Pražský hrad Praha 1 (426 m)
Café Savoy Café Savoy Praha 5 (838 m)