Přejít na stránky Ticketpro.cz

Collegium Musicum (SK)

Adresa:

Praha 5, Kubelíkova 27

Termín: 8.10.2014
Vstupné:

od 450 Kč

8říjen čtvrtek 01:00

Žánr: rockpopfestivaljazz


Collegium musicum odehrají exkluzivní koncert v pražském Jazz Docku

Collegium musicum, legendu československého rocku, čeká na začátku příštího roku výjimečný koncert. 19. února totiž zahraje v intimním prostředí pražského klubu JazzDock. Komorní atmosféra malého klubu na Vltavě poskytne kapele, která je zvyklá spíš na velké sály a haly, úplně jiné možnosti. Scéna s Mariánem Vargou za Hammondama na pozadí létajících racků dává tušit, že nás čeká něco jedinečného. Limitované množství vstupenek bude k dispozici v síti Ticktepro.      

Collegium musicum vystoupí v plné sestavě, tedy ve složení Marián Varga, Fedor Frešo, František Griglák a Martin Valihora. Historie kapely sahá až do šedesátých let, kdy byla první artrockovou kapelou v bývalém Československu a jednou z nejvýznamnějších na území bývalého východního bloku vůbec. Novodobá historie Collegia musica se ovšem počítá od roku 2009, kdy kapela vystoupila v České republice poprvé po téměř 20 letech v obnovené sestavě a to na prvním Beatfestu ve velkém sále Lucerny.

Reakce publika potvrdila předpoklad, že Collegium musicum je nadčasová záležitost. Přes čtyřicet let po svém vzniku má stále svým příznivcům co říci, i když stojí stranou aktuálních hudebních trendů. Hudebníci se díky pozitivním ohlasům a vyprodaným koncertům rozhodli po comebacku společně pokračovat. Následovalo turné po Slovensku a skupina si po delší pauze opět výborně rozumí. Od roku 2009 kapela odehrála ve spolupráci s pořadateli festivalu United Islands České spořitelny v Praze několik vyprodaných samostatných koncertů. Fanoušci si jistě vzpomenou na velkolepý koncert ve vyprodaném velkém sále Lucerny, který se konal v květnu 2010 a o rok později vyprodaný Lucerna Music Bar. V roce 2012 pak Marián Varga s Pavolem Hammelem ve spolupráci se členy Collegia musica oživili ve vyprodaném Divadle Archa legendární desku československého popu Zelená pošta, na které hostoval i Radim Hladík. Koncert se pro velký zájem fanoušků opakoval znovu v březnu tohoto roku.

Koncert v intimním prostředí klubu JazzDock bude rozhodně patřit k těm, na které se nezapomíná. Bude to intenzivní prožitek, skoro jako by vám Collegium musicum hrálo doma v obýváku.  Kapelu tak fanoušci budou mít téměř na dotek a neopakovatelný zvuk Hammondů rozechvěje jistě všechny, kteří budou mít štěstí a na tento výjimečný koncert seženou lístky. Kapacita bude totiž stejně exkluzivní, jako samotný koncert, necelých dvě stě míst.

Video z koncertu v Arše z roku 2013

http://www.youtube.com/watch?v=Oy5O5ekTbWE

http://www.youtube.com/watch?v=XYDOUe3imgI

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 5 Akce v MČ Praha 5

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Collegium Musicum (SK)

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (655 metrů)

Restaurant a hotel NebozízekPraha (872 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (1 232 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (618 m)
Café Savoy Café Savoy Praha 5 (440 m)