Od Velvet Underground k Velvet Revolution

Od Velvet Underground k Velvet Revolution

Adresa:

Praha 1, Na Poříčí 26

Termín: 18.12.2013
Vstupné:

290 Kč

18prosinec čtvrtek 01:00

Žánr: koncertyundergroundrevival


Divadlo Archa a Knihovna Václava Havla uvádějí vzpomínku na Lou Reeda a Václava Havla

Jan Macháček, člen kapely Velvet Underground Revival Band k akci říká: „Když jsme hledali čas a místo pro vzpomínku na amerického zpěváka, hudebníka a basníka Lou Reeda došlo nám, že jediný vhodný termín – 18. prosince – je zároveň dnem úmrtí prezidenta Václava Havla. A protože Václav Havel a Lou Reed byli dobří přátelé, vzpomeneme si na oba“.

„Lou Reed a Václav Havel patří k Arše. Poslední divadelní hra, kterou Václav Havel napsal, měla v Arše světovou premiéru. Poslední koncert, který Lou Reed v Praze měl, se konal také zde. Publikum, které má rádo Lou Reeda, má rádo i Václava Havla a naopak“, doplňuje Ondřej Hrab, ředitel Divadla  Archa.

Od 17.00 v Arše proběhne setkání „loureedologů“: Jana Macháčka, Pavla Klusáka, Jana Rotha, Petra Ference a Tomáše Turka. Na to naváže diskuse o vztahu undergroundu, umění, disentu a politiky v této zemi, kterou moderují Jan Macháček a Ondřej Hrab. Svou účast rovněž přislíbili: Matouš Forbelský, Ondřej Klepsa, Vladimír Hanzel a Zdeněk Košárek.

Od 20.00 bude velký sál Archy patřit kapelám Plastic People of The Universe, Tony Ducháček & Garage, Velvet Underground Revival Band a Please The Trees. Jako speciální host vzpomínkového večera vystoupí americký baskytarista Fernando Saunders, bývalý člen doprovodné skupiny Lou Reeda.

Večer doplní projekce unikátních filmů a hudebních klipů Lou Reeda a Velvet Underground a archivní fotografie předních českých a slovenských fotografů: Bohdana Holomíčka, Ondřeje Němce, Ruda Prekopa, Tomkiho Němce, Jana Pohribného, Davida Janečka a dalších.

 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

26duben pátek 19:00

Nicole Zuraitis Trio

, Janáčkovo nábřeží 2 Koncert

26duben pátek 19:00

26duben pátek 19:00

Ubytování v okolí akce Od Velvet Underground k...

Tyn Yard ResidencePraha (723 metrů)

The Emblem HotelPraha (1 139 metrů)

ValentinskaPraha (1 263 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (518 m)
Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (988 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (1 385 m)