Programy pro školy v Muzeu Bedřicha Smetany

Programy pro školy v Muzeu Bedřicha Smetany

Termín: 1.11.2013 1.10.2014

1lis - 1říj celý den

Žánr: ostatní akcepro děti


MALUJEME A POSLOUCHÁME VLTAVU

(termín dle domluvy – všední dny dopoledne)

Trasa vltavských vod  malebnou českou krajinou, plnou rusalek, hradů a starých zřícenin. Nevěřili byste, co dalšího je v této několikaminutové skladbě zaznamenáno. Děti se nejdříve seznámí se životem a tvorbou Bedřicha Smetany a poté si názornou a tvůrčí formou představí program symfonické básně Vltava. Pořad, založený na poslechu skladby a jejím výtvarném ztvárnění, probíhá s ohledem na věk dětí. Délka pořadu je ca 120-150minut, cena je 60 Kč/žák. Kapacita 30 dětí. Bližší informace a objednávky na telefonu 222 220 082 nebo na e-mailové adrese radmila_habanova@nm.cz.

 

POVĚST O LIBUŠI, JAK JI ZHUDEBNIL BEDŘICH SMETANA

(termín dle domluvy – všední dny dopoledne)

Je možné vyjádřit hudbou charakter postav? Jaký význam měla opera Libuše v dějinách Národního divadla a našeho státu? Program pro děti od 8 do 12 let, na kterém vás seznámíme nejen s touto operou, ale i s osobností Bedřicha Smetany, je možné pojmout jako volně navazující na program Vltava. Délka pořadu je 150 minut, cena je 60 Kč/žák. Kapacita 30 dětí. Bližší informace a objednávky na telefonu 222 220 082 a na e-mailu radmila_habanova@nm.cz.

 

BEDŘICH SMETANA A KLAVÍR

termín dle domluvy – všední dny dopoledne)

Hudební program pro starší děti a mládež (2. stupeň ZŠ, SŠ). V expozici muzea se děti seznámí se životem a díly Bedřicha Smetany, přičemž hlavní pozornost je věnována vybraným dílům z jeho klavírní tvorby. Děti se s nimi seznámí interaktivní formou, jejímž cílem je nenásilně přimět k soustředěnému poslechu. Délka pořadu je cca 90 minut, cena je 60 Kč/žák. Kapacita 30 dětí. Bližší informace a objednávky na telefonu 222 220 082 a na e-mailové adrese radmila_habanova@nm.cz.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Programy pro školy v...

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (283 metrů)

ValentinskaPraha (332 metrů)

The Emblem HotelPraha (445 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Karlův most Karlův most Praha 1 (261 m)
Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (454 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (576 m)