Dětské programy pro školy v Českém muzeu hudby

Dětské programy pro školy v Českém muzeu hudby

Termín: 1.11.2013 1.10.2014

1lis - 1říj celý den

Žánr: ostatní akcepro děti


STARÉ POVĚSTI ČESKÉ ANEB JAK TO VŠECHNO BYLO

4. 4, 16. 4. a 25. 4. od 9.00 a 10.30

Společně vyšplháme na horu Říp, s Bivojem se neohroženě pustíme za divokým zvířetem a s Krokovými dcerami nasbíráme bylinky a zkusíme si zavěštit... Nebojácný Šemík nás přenese za hradby Vyšehradu a přichystáme i slavnou svatbu Libuše a Přemysla. Na chvíli se ponoříme do dávných věků naší minulosti a možná i zjistíme, v čem jsme si podobní a v čem odlišní. Hudebně-pohybová dílna s prvky dramatiky, která se snaží dětem zprostředkovat především radost ze společného muzicírování a tvoření. Jazyk a slovo je nositelem elementárních rytmů, které mohou děti využít při hře na tělo nebo na jednoduché orffovské nástroje. Dílnu vede lektorka Lenka Pospíšilová. Vstupné 60 Kč/osoba. Bližší informace a objednávky na tel. 257 257 738 a na e-mailové adrese musicmuseum_pr@nm.cz

POHÁDKA O BAREVNÉM KRÁLOVSTVÍ

4. 4, 16. 4. a 25. 4. od 9.00 a 10.30

Hudební dílna, ve které se děti seznámí s netradičními hudebními nástroji jako je cajon, kalimba nebo ukulele a zjistí, že hrát se dá také na věci, které nás denně obklopují, ale hudební nástroj bychom v nich nehledali.
Aktivně s námi vstoupí do pohádkového příběhu, který je zavede do světa hudby plného písniček, muzikantských rozmarů, ve kterém však nechybí král, princezny ani hradní stráže. Dílnu vede lektorka Lenka Pospíšilová. Bližší informace a objednávky na tel. 257 257 738 a na e-mailové adrese musicmuseum_pr@nm.cz.

CESTA KOLEM SVĚTA

4. 4, 16. 4. a 25. 4. od 9.00 a 10.30

Pojďte se s námi podívat, jak tráví děti svůj volný čas na jiných kontinentech. Hudebně-pohybová dílna pro děti ve věku od 5 do 12 let, ve které se naučíte některé hry, jimiž si děti krátí volný čas na jiných kontinentech, a na vlastní kůži si je vyzkoušíte. Setkáte se i s autentickými jazyky, které dokreslí atmosféru různorodého prostředí. K dispozici jsou různé hudební nástroje, na které si mohou děti zahrát, a rekvizity, jež dokreslují odlišná prostředí, ve kterých se budete pohybovat. Bližší informace a objednávky na telefonu 257 257 738 a na e-mailové adrese musicmuseum_pr@nm.cz.

HUDEBNĚ-DRAMATICKÁ DÍLNA „ŠAMAN“

(termín dle domluvy)

Hudebně-dramatická dílna pro děti ve věku od 5 do 12 let, která má za cíl naučit je intenzivněji prožívat a vnímat hudbu, a to za pomoci her, vyťukávání vlastního tepu a dechu a hraním na bicí nástroje. Děti se v dílně promění v domorodé šamany, pustí se do zaříkávání, vyvolávání deště, bojových tanců a bubnování. Bližší informace a objednávky na telefonu 257 257 738 nebo na e-mailové adrese musicmuseum_pr@nm.cz.

MUZIKOTERAPIE

(termín dle domluvy)

Vyzkoušíte si základní techniky muzikoterapie, seznámíte se s metodami, které využívají zvuk a hudbu k uvolnění stresu a napětí, procvičíte si neverbální komunikaci a posílíte vztahy v kolektivu. Program pro žáky 2. stupně základních škol a studenty středních škol a gymnázií. Bližší informace a objednávky na telefonu 257 257 738 a na e-mailové adrese musicmuseum_pr@nm.cz.

ETIKETA ANEB SLON V PORCELÁNU

(termín dle domluvy)

Jak bychom se k sobě měli chovat my a jak se chová slon v porcelánu, komu dáváme přednost ve dveřích, komu tykáme a kdo že je to vůl? Kromě zásad společenského chování dnešní doby se děti seznámí i s pravidly etikety časů dávno minulých, které jsou mnohdy úsměvná, ale vesměs aktuální i dnes. Součástí programu je komentovaná prohlídka výstavy Století valčíku a polky a výtvarná dílna, kde si malí adepti na dámy a pány vyrobí některý ze společenských doplňků našich prababiček a pradědečků. Program je určen pro děti prvního stupně ZŠ. Délka pořadu cca 90 min. Vstupné 60 Kč/osoba. Bližší informace a objednávky na telefonu 257 257 738 a na e-mailové adrese musicmuseum_pr@nm.cz.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Dětské programy pro...

Restaurant a hotel NebozízekPraha (542 metrů)

The Golden Wheel HotelPraha (548 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (876 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Karlův most Karlův most Praha 1 (411 m)
Pražský hrad Pražský hrad Praha 1 (653 m)
Café Savoy Café Savoy Praha 5 (517 m)