Přejít na stránky Ticketpro.cz

Struny dětem 2012 - Kouzlo objevování

Adresa:

Praha 1, Vodičkova 6

Termín: 20.10.2012 21.10.2012

20říj - 21říj celý den

Žánr: ostatní akcepřednáškykurzyworkshopsetkánídětskésoutěž


Víkend festivalu Struny podzimu pro zvídavé děti a hravé rodiče

STRUNY DĚTEM 2012

Divadlo Minor 19.- 21.10.2012

Kouzlo objevování

Víkend festivalu Struny podzimu pro zvídavé děti a hravé rodiče

PÍSNIČKY PRO DĚTI OD 5 DO 80 (koncert)

Petr Skoumal, Olin Nejezchleba, Norby Kovácz

Divadlo Minor, Velká scéna

20.10., 11.15

Věk: 4-6, 7-9, 10

Trio zkušených muzikantů vás zve na přátelské setkání u piana, kytary a violoncella.

Autor známých dětských hitů, Petr Skoumal, si na podium pozve také své malé talentované hosty. Přijde i malý bobr?

DŽUNGLE NEBO MĚSTO (koncert)

Koťata a jejich tygři – Laura a její tygři dětský sbor Koťata

Divadlo Minor, Velká scéna

20.10., 15.00

Věk: 4-6, 7-9, 10

Černé kalhoty, černé brýle, černé kravaty a bílé košile…. tak, jak je známe již více než čtvrtstoletí.

Podaří se dnes koťatům zkrotit tygry? Vystoupení dětského sboru Koťata s doprovodem hudebníků z Laury a jejích tygrů, při kterém dětští zpěváci vystupují se suverenitou, kterou by jim mohl závidět mnohý z profesionálních zpěváků.

VIVAT SAMBA! (koncert)

Tam–Tam Batucada, Tradición

Divadlo Minor, Velká scéna

20.10., 18.00

Věk: 4-6, 7-9, 10

Strhující rytmická show bubeníků z první školy samby v ČR, Tam-Tam Batucada za doprovodu taneční školy samby Tradición. Afro-brazilské rytmy, zpěv, hra na brazilský strunný nástroj cavaquinho a originální karnevalová atmosféra v autentických kostýmech k vám přináší závan mořského vánku z pláží Copacabany a především rytmy pravého karnevalu v Riu de Janeiro. Koncert vyvrcholí společným vystoupením účastníků všech sobotních workshopů. Chřestidla, masky a čelenky vítány!

Tata Bojs v sedě a potichu (koncert)

Tata Bojs

Divadlo Minor, Velká scéna

21.10., 11.00 a 13.00

Věk: 4-6, 7-9, 10

V písničce Jaro vydané v roce 1997 na albu Ukončete nás...! zpívají: „...jsem tak trochu romantik a tak trochu alergik“. Pro dvě speciální dětská představení v Minoru by se dal text parafrázovat na „...tak trochu akustik, tak trochu elektrik a tak trochu vozembouch – set ! “, což by možná docela dobře vystihlo komornější, ale zároveň pokaždé trochu nepředvídatelnou show, kterou si Tata Bojs pro Struny dětem tentokrát nachystali.

Live Looping (koncert)

En.dru Dan Bárta

Divadlo Minor, Velká scéna

21.10., 16.00

Věk: 4-6, 7-9, 10

Čerstvý vicemistr světa v loopingu- Boss World Looping Championship, dvojnásobný mistr České republiky v beatboxu, vítěz Evropské soutěže 1st Marathon beatbox battle, mistr ČR a vicemistr světa v kategorii team beatbox s kapelou Beatburger band, dvojnásobný vítěz Czech Boss Looping contest En.dru kromě samotné beatboxově-vokální improvizace využívá i hudební improvizace s použitím tzv. loopstation.

www.endru.cz

Dan Bárta, mnohonásobný držitel ceny Akademie populární hudby v kategorii zpěvák roku i ocenění Žebřík-Report Music Awards v téže kategorii, patří k našim nejvýraznějším hudebním osobnostem. Stál u zrodu hudebních formací Alice, Die El. Eleffant či Illustratosphere. V posledních letech se stále více objevuje v alternativních projektech a své místo si našel i v ryze jazzových kreacích. Dan Bárta je vynikající improvizátor, což dokázal například při svých vystoupeních po boku Bobbyho McFerrina.

http://www.danbarta.cz/

HRAVÁ HUDBA PRO HRAVÉ DĚTI – MOZARTOVA DĚTSKÁ SYMFONIE (interaktivní koncert)

vedou členové orchestru PKF

Divadlo Minor, Malá scéna

21.10., 12.30

Věk: 4-6, 7-9

Když si někdo hraje, tak nezlobí! A když si někdo hraje s orchestrem, tak se dokonce i něco naučí. Například hrát na různé Orffovy nástroje, nebo dokonce na své tělo. Proto Pražská komorní filharmonie připravila se členy Malého Vinohradského divadla interaktivní koncert pro zvídavé a neposedné děti. Na koncertě se objeví hravé skladby hravých skladatelů. Všichni se pak mohou těšit na Dětskou symfonii Leopolda Mozarta, ve které si společně zahrajeme s orchestrem.

Scénář a režie: Vladimír Jopek

DOBRÁ MEDITACE (interaktivní koncert)

Clarinet Factory a Alan Vitouš

Divadlo Minor, Malá scéna

21.10., 15.30

Věk: 4-6, 7-9, 10

Multižánrové těleso Clarinet Factory a Alan Vitouš se představí v interaktivně pojatém, zcela akustickém vystoupení. Vlastní tvorba je založena na prolínání žánrů, jako je minimalismus, jazz, klasika nebo etno. Schopnosti improvizace, vtažení publika do děje, ale hlavně dokonalá souhra a nezměrná energie - to vše jsou atributy jejich živých vystoupení, které zcela přesahují vžité představy o koncertech komorních ansámblů.

Divadelní představení, interaktivní koncerty, hudební, výtvarné a pohybové workshopy a dílny, to vše během jednoho víkendu v sálech, chodbách i zákoutích pražského divadla Minor. Od pátku až do soboty se Vám představí herci, hudebníci a výtvarníci, které již znáte, nebo které rozhodně stojí za to poznat. Budete si moci vyzkoušet nové věci a ochutnat hudební i výtvarné speciality přichystané speciálně pro tuto příležitost.

Pořadatel si vyhrazuje právo kdykoli změnit ceny v síti TICKETPRO, a to bez udání důvodu. U rezervací platí cena platná v momentě úhrady. Změna programu, termínu a místa konání vyhrazena.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Přidat nový termín
Kulturní centra - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Struny dětem 2012 -...

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (331 metrů)

Royal Court ApartmentsPraha (801 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (1 000 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (688 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (445 m)