Pavel Kantorek – Kočky,psi,lidé a jiná zvířata

Pavel Kantorek – Kočky,psi,lidé a jiná zvířata

Adresa:

Praha 10, Nad Primaskou

Termín: 31.5.2012 29.6.2012
Vstupné:

dobrovolné

31kvě - 29čer celý den

Žánr: výstavyvernisáž


Od 31.května do 29.června 2012 budou mít návštěvníci školicího centra InGarden v Praze 10 možnost shlédnout výstavu vtipů karikaturisty Pavla Kantorka. V rámci této výstavy Pavel Kantorek představí návštěvníkům jak klasické vtipy z let 1970, tak i novodobá témata, která pomocí karikatury a zvířecích postaviček ukazují současnou společnost a dění v ní.

V rámci výstavy budou prodávány jak autorské tisky, tak i originály, knihy s ilustracemi pana Kantorka. Vernisáž výstavy bude 30.5. od 19,00 hodin pro registrované účastníky (ingarden@ingarden.cz). Na vernisáži bude přítomen pan Pavel Kantorek osobně a také osobně bude podepisovat autorské tisky, popř. knihy. Protože pan Pavel Kantorek v květnu slaví významné životní jubileum, bude tato vernisáž i jeho oslavou.

Pan profesor RNDr. Pavel Kantorek, Ph.D. nám dovolí touto výstavou nahlédnout do hlubin dvou různých osobností - na jedné straně do hlubin vědy zahleděný badatel a na straně druhé humorista, nacházející vtip v běžných situacích kolem sebe. Sám Pavel Kantorek to tak ale nevidí: Vtipy mě napadají v době, když řeším nejsložitější problémy časoprostoru, zabývám se složitými rovnicemi. Zahlédnu směšnou situaci v době, kdy je mozek nejvíce unaven, jakoby hledal způsob, jak si odpočinout.

Náhle se objeví zkratka, kdy jsou k sobě přiřazeny situace, které zdánlivě spolu nemají nic společného a najednou to v mozku klikne, zrodí se vtip a hlava dostane nový přísun energie.“

Více informací naleznete na www.shock.cz a www.ingarden.cz. Školicí centrum InGarden, Nad Primaskou 292/45, Praha 10 V případě dotazů a registarací na vernisáž se prosím, obracejte na Barbora Horešovská - kurátorka výstavy 603 485 193 horesovska@shock.cz

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Praha 10 Akce v MČ Praha 10

Podobné akce

14čer - 31procelý den

Andy Warhol

, Staroměstské náměstí 15 Výstava

14kvě - 15kvěcelý den

1dub - 31procelý den

Alfons Mucha

, Staroměstské náměstí 15 Výstava

Ubytování v okolí akce Pavel Kantorek –...

Residence TrafickPraha (2.3 km)

Sportovní centrum OlšankaPraha (2.6 km)

Žižkovská televizní věžPraha (3 km)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (3 km)
Prašná brána Prašná brána Praha 1 (4.8 km)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (3.4 km)