Vladimír Kokolia (1956), PŘEVOD SÍLY

Vladimír Kokolia (1956), PŘEVOD SÍLY

Adresa:

Praha 1, Národní 30

Termín: 11.11.2011 31.12.2011

11lis - 31pro celý den

Žánr: výstavymalbafotografiekresbyobrazyvernisáž


Dvacet let po první výstavě laureáta Ceny Jindřicha Chalupeckého, kdy Vladimír Kokolia v 1. patře Galerie Václava Špály promítl na své obrazy převrácený pohled na Národní třídu, máme příležitost vidět jeho obrazy ve stejném prostoru znovu. I když Kokolia říká, že maluje jen klasické „oleje na plátně“, nezůstane ani tentokrát u klasické instalace. Výstavu nazvanou PŘEVOD SÍLY zahájí slavnostní vernisáž 10. listopadu 2011, pro veřejnost bude přístupná od 11. listopadu do konce letošního roku.

Autor společně s kurátorkou výstavy Lenkou Lindaurovou využívá všech možností jedinečného prostoru galerie, aby diváky vystavil síle obrazu. Jako hosta přizval Hanu Pýchovou k vystavení kresby z roku 1999, kterou kreslila na citlivou vrstvu filmu pomocí povrchového napětí v pokožce (kirlianovská fotografie).

„Vladimír Kokolia, který je profesorem na AVU, ale též bloggerem, pokračovatelem 20. generace tradičního taiji rodiny Chen či hrdým držitelem titulu Miss kompost ČR za rok 2007, v posledních deseti letech stále více omezuje své výstavní aktivity. PPF Art ve spolupráci se Společností Jindřicha Chalupeckého ale představí jeho práci v aktuální a reprezentativní podobě,“ říká k výstavě její kurátorka Lenka Lindaurová.

Vladimír Kokolia o výstavě PŘEVOD SÍLY v Galerii Václava Špály:

„Převod síly je termín z taiji týkající se všeho, co se dá dělat při setkání se silou. Chceme sílu zpracovat, přeměnit ji ve svou práci. Síla je vysloveně neintelektuální, nedá se na ní nic vymyslet, je to čirý fakt. O jejím pozadí a smyslu se můžeme jen dohadovat.

Za život si člověk vyvine způsoby, jak vycítit momentum, jak sílu přijmout, zprůchodnit pro ni cesty, jak ji akumulovat a jak ji vrátit zpátky. Na téhle výstavě vystavuji způsoby převodu.“

Vladimír Kokolia

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Vladimír Kokolia...

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (562 metrů)

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (571 metrů)

The Emblem HotelPraha (597 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Staroměstské náměstí Staroměstské náměstí Praha 1 (497 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (120 m)