Cesta do středu Země (Sopouchem Milešovky)

Cesta do středu Země (Sopouchem Milešovky)

Adresa:

Plzeň, Rokycanská 7

Termín: 10.10.2016

10říjen pátek 09:00

Žánr: divadlopro dětipohádkačinohra


Na motivy Julesa Vernea, Karla Zemana, Tomáše Procházky a Roberta Smolíka. Neuvěřitelná pouť čtyř plzeňských skautů po cestách téměř zapomenutých.

Lákavý je pro školáky svět dinosaurů a obřích plavuní. A my jim nabízíme možnost prožít dobrodružství se skupinou dětí v inscenaci, která kombinuje divadelní prostředky s projekcemi a triky světa filmu. Vzdává hold Julesovi Verneovi a Karlu Zemanovi, dvěma mužům, kteří hýřili napínavými a zábavnými příběhy a jsou inspirací pro další a další generace vědců, výtvarných umělců, spisovatelů, proroků a vizionářů nebo filmařů. Anebo divadelníků!

V Divadle Alfa se skupina plzeňských dětí vydá na výlet na Milešovku, nejvyšší horu Českého středohoří. Poté, co vchod do jeskyně, kterou zkoumají, zasype kamení a hledají cestu ven, dostávají se hloub do středu Země. Postupně poznávají svět prehistorických příšer, který se (jaká náhoda!) vyskytuje i v učebnicích.

S autorem předlohy Šimonem Olivětínem už jsme se v Divadle Alfa potkali, napsal pro nás hru „Kocourkov sobě“ (premiéra 2004). Šimon Olivětín takřka souběžně s „Cestou do středu Země“ spolupracoval jako autor s pražským Národním divadlem a režisérem Janem Fričem na titulu „Dotkni se vesmíru a pokračuj“.

Inscenace „Cesta do středu Země“ je dílem týmu v čele s režisérem Tomášem Procházkou (spolupracoval úzce se souborem Buchty a loutky) a scénografem Robertem Smolíkem (držitel řady ocenění a vedoucí katedry scénografie KALD DAMU). Oba pracují i pod hlavičkou umělecké skupiny Handa Gote research & development. Hudbu do představení složil vnuk slavného plzeňského rodáka a divadelníka E. F. Buriana Jan Burian ml.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Divadla - Plzeň Akce v obci Plzeň

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Cesta do středu Země...

Sportpenzion PohodaPlzeň (5.1 km)

Vila VerunkaPlzeň (5.8 km)

Relaxklub TřemošnáPlzeň (7.4 km)