KineDok: Hudební bratři

KineDok: Hudební bratři

Adresa:

Mladý Smolivec, Dožice 37

Termín: 9.12.2016

9prosinec pátek 20:00

Žánr: filmkinedokdokumentprojekce


Folkový zpěvák zotavující se z téměř smrtelné autonehody předělá píseň pop idolu, který se zrovna vrátil z léčebny, a zakomponuje do ní hudební motivy neznámé rumunské lidové skupiny, čímž z této verze nevědomky vyrobí jeden z největších maďarských hitů.

Zpěvák skupiny Quimby Tibor Kiss napsal jednu ze svých nejznámějších písní těsně po propuštění z drogové léčebny. Několik let poté ji znovu nazpívala maďarská kapela Csík Band a jejich verze slavila větší úspěch, než kdo z nich čekal (15 milionů zhlédnutí na YouTube).

Klíčem jejich úspěchu je jejich specifický styl – nahrávají popové nebo rockové písně a používají přitom lidové nástroje a motivy. Jejich cesta na vrchol ale nebyla jednoduchá – János Csík měl velmi vážnou nehodu a je zázrak, že může znovu hrát.

Csík Band do své verze zapracovali lidový motiv známý v Transilvánii, kde ho v bohem zapomenuté části země již desetiletí hraje jedna folková skupina, která se však začíná rozpadat po smrti jednoho z členů. Všechny tři skupiny potřebují novou sílu, aby mohli hrát dál a tu společně nachází v této písni.

Čas: 77 minut
Režisér: Balázs Lévai
Původní znění: maďarština, rumunština
Rok: 2015
Země: Rumunsko, Maďarsko

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Ubytování v okolí akce KineDok: Hudební bratři

Ubytování Pavel VoborníkBlatná (16.3 km)

Sweet HomePříchovice (25.7 km)

Statek SedlečkoBudětice (27.5 km)