Mezinárodní festival Divadlo: Posedlost /Divadlo Na zábradlí/

Mezinárodní festival Divadlo: Posedlost /Divadlo Na zábradlí/

Adresa:

Plzeň, Rokycanská 7

Termín: 11.9.2016

11září neděle 13:00

Žánr: divadloDramačinohra


Režie: Jan Mikulášek 
Dramaturgie: Dora Viceníková 
Scéna a kostýmy: Marek Cpin 
Výběr hudby: Jan Mikulášek
Asistent režie: Stephanie Van Vleet

Hrají:
Dita Kaplanová, Jana Plodková, Anežka Kubátová, Johana Matoušková, Jiří Vyorálek, Leoš Noha, Miloslav König, Stanislav Majer

Premiéra 15. dubna 2016

Posedlost – Po inscenacích o smrti (Požitkáři) a o divadle a hercích (Hamleti) vytvořil autorským tým inscenaci o lásce a jejích různých podobách. Nahlížíme do soukromí několika postav, které se vášnivě potkávají či míjejí, marně hledají štěstí ve vztahu nebo v samotě, a tak pořád dokola. Pravděpodobné situace a uvěřitelné příběhy doplňují fantazijní výjevy a komentáře, humorné scény zase hororové výjevy. Drobné příběhy tohoto několikapatrového domu se volně proplétají, sousedé se střídají a stěny jsou svědky domácích dramat. Mikuláškův jazyk je zkratkovitý, do několikaminutových scén zhušťuje obsáhlé příběhy, které tušíme v pozadí –jeptiška potetovaná mužskými jmény.

Motivace postav, konkrétní pohnutky jsou nám vesměs zatajeny a přihlížíme „jen“ střetům postav ztracených v sobě a nenalézajících útěchu ani ve svém okolí. Místo melancholie a smutku však vítězí nadsázka, groteska a ironie. Dvoupodlažní řešení scény rytmizuje sled obrazů a vytváří vzájemné paralely a komentáře. Pastelové barvy, které scéně i kostýmům dominují, retrostyl i drobné detaily vybočující z reality (elegantní zjev postavy doplněný o vlasy rozcuchané větrem) posouvají drobné příběhy mimo konkrétní čas a prostor.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Divadla - Plzeň Akce v obci Plzeň

Podobné akce

12květen neděle 19:00

30červen neděle 20:30

Ubytování v okolí akce Mezinárodní festival...

Sportpenzion PohodaPlzeň (5.1 km)

Vila VerunkaPlzeň (5.8 km)

Relaxklub TřemošnáPlzeň (7.4 km)