Kabinet kuriozit - výstava Dalibora Nesnídala

Kabinet kuriozit - výstava Dalibora Nesnídala

Adresa:

Plzeň, Veleslavínova 6

Termín: 2.6.2016 18.9.2016

2čer - 18zář celý den

Žánr: výstavySochařstvímalbaobrazy


Pivovarské muzeum v Plzni odhalí 2. června 2016 výstavu malíře, sochaře, ilustrátora a rytce skla Dalibora Nesnídala „Kabinet kuriozit“.

Díla jsou určena pro připravovanou stálou expozici zámku ve Štědré. Výstava, jak sám autor říká, je tak trochu z jiného soudku nežli jeho klasická tvorba.  Díla jsou vyrobena z různých, především přírodních materiálů posbíraných po celém světě. Důležitou složkou je kůže, mořské houby a řasy nebo kosti, které dávají výstavě mírně morbidní ráz, ale zároveň dodávají exponátům z nich vyrobených autenticitu a nádech černého humoru.

Uvidíte například „Šamanova medvídka“, „Bytosti z mořských hlubin“, „Muže, který vyrostl v bedně od vína“ či „Mumii faraónova veslaře“.

Dalibor Nesnídal původně vystudoval obor umělecké kovářství. V roce 1981 začal pracovat jako rytec skla ve sklárně Moser. V té době vytvořil i první objekty ze sklářského odpadu. Od roku 1990 do roku 2009 spolupracoval se sklárnou Milan Mottl v Karlových Varech. V současnosti žije a tvoří v malé vesničce Semtěš nedaleko Žlutic.

Pod jeho rukama vznikají ze skla neopakovatelná umělecká díla, v nichž kombinuje sklo s kovem, dřevem a různými přírodními materiály. Maluje obrazy, mapy, ilustruje knihy a časopisy a říká: „Je tolik věcí, které bych se chtěl naučit, a tolik věcí bych chtěl ještě vytvořit, že na to jeden lidský život nemůže stačit.“ Od roku 1993 aktivně vystavuje svá díla nejen v Čechách, ale i v zahraničí.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Plzeň Akce v obci Plzeň

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Kabinet kuriozit -...

Vila VerunkaPlzeň (7.1 km)

Sportpenzion PohodaPlzeň (7.3 km)

Relaxklub TřemošnáPlzeň (7.8 km)