Oslavy 25. výročí založení Západočeské univerzity v Plzni

Oslavy 25. výročí založení Západočeské univerzity v Plzni

Adresa:

Plzeň

Termín: 16.3.2016 31.12.2016

16bře - 31pro celý den

Žánr: festivalyZa sportemProjekceDebata


Západočeská univerzita v Plzni dovrší 28. září dvacet pět let své existence. Pro letošní rok proto připravila řadu akcí určených studentům, absolventům i široké veřejnosti.

Západočeská univerzita v Plzni vznikla v roce 1991, kdy se spojila Vysoká škola strojní a elektrotechnická s Pedagogickou fakultou. Z původních pěti zakládajících fakult – strojní, elektrotechnické, pedagogické, aplikovaných věd a ekonomické – se během čtvrt století rozrostla ještě o právnickou, filozofickou, zdravotnických studií a fakultu designu a umění Ladislava Sutnara.

Vznikly také dva samostatné vysokoškolské ústavy – Nové technologie – výzkumné centrum a Ústav jazykové přípravy – a tři nová výzkumná centra vybudovaná z evropských dotací: Nové technologie pro informační společnost (NTIS), Regionální technologický institut (RTI) a Regionální inovační centrum elektrotechniky (RICE).

„Západočeská univerzita vyrostla na technických kořenech, ale současně má řadu prosperujících humanitních oborů. Díky této rozmanitosti a mezioborovému propojení jsme univerzitou, která se v letošním roce otevřeně hlásí k myšlence Průmyslu 4.0,“ říká rektor Miroslav Holeček. V tomto duchu je také koncipováno motto letošních oslav: sjednocujícím prvkem je myšlenka propojování lidí a chytrých strojů, mozků a technologií, věcí a internetu, kterou s sebou přináší 21. století.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Plzeň Akce v obci Plzeň

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Oslavy 25. výročí...

Vila VerunkaPlzeň (5.7 km)

Relaxklub TřemošnáPlzeň (6.5 km)

Sportpenzion PohodaPlzeň (7.1 km)