Billy Cobham Band

Billy Cobham Band

Adresa:

Plzeň, Kopeckého sady 13

Termín: 6.11.2016

6listopad neděle 19:00

Žánr: koncertyjazz


Legendární bubeník Billy Cobham patří ve svém oboru mezi mistry a to nejlepší ze svého umění předvede v Mešťanské besedě. Panamský rodák vyrůstal v newyorském Brooklynu a po vojenské službě, kde bubnoval v US Army Bandu, vystupoval v jazzových formacích klavíristy Horace Silvera, saxofonisty Stanleyho Turrentina a nahrával s kytaristou Georgem Bensonem.

V roce 1970 nastoupil do nové fusion skupiny Milese Davise, s kterým nahrál dvě přelomová alba – Live-Evil a především přelomové dvojalbum Bitches Brew. O rok později zakládá jazz fusion kapelu Mahavishnu Orchestra. Tato skupina vydala kritikou mimořádně ceněná tři alba: The Inner Mounting Flame (1971), Birds of Fire (1973) a Between Nothingness & Eternity (live album, 1973).

Své debutové sólové album Spectrum, které je všeobecně uznáváno za jedno z nejvýznamnějších v žánru jazz fusion, vydal Billy Cobham v roce 1973. V tom samém roce vyjel na velké turné s kytaristy Carlosem Santanou a Johnem McLaughlinem, aby jim pomohl s propagací jejich alba Love Devotion Surrender.

Od roku 1974 se Billy Cobham věnuje sólové kariéře a vydává jedno album za druhým (do dnešního dne přes 30), na kterých spolupracoval třeba s Georgem Dukem, Johnem Scofieldem, Tonym Williamsem nebo s baskytaristou legendárních Cream Jackem Brucem. ›››http://bit.ly/Billy_Cobham_Band

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Plzeň Akce v obci Plzeň

Podobné akce

4červen úterý 18:00

3říjen čtvrtek 20:00

Kabát v Plzni 2024

, Štefánikovo náměstí 1 Koncert

25duben čtvrtek

Ubytování v okolí akce Billy Cobham Band

Vila VerunkaPlzeň (6.7 km)

Sportpenzion PohodaPlzeň (7.1 km)

Relaxklub TřemošnáPlzeň (7.5 km)