90 %
Robert Plant & The Sensational Space Shifters v Plzni

Robert Plant & The Sensational Space Shifters v Plzni

Adresa:

Plzeň, Pod Vinicemi 928/6

Termín: 27.7.2016

27červenec středa 20:00

Žánr: koncertyrockbluesworld

Umělci: Robert PlantMike Sanchez


ZPĚVÁK ROBERT PLANT, JEDEN Z NEJVĚTŠÍCH HUDEBNÍKŮ A NEZAMĚNITELNÝ HLAS LED ZEPPELIN, NOSITEL ŘÁDU BRITSKÉHO IMPÉRIA A NĚKOLIKA CEN GRAMMY, SE VRACÍ DO ČESKÉ REPUBLIKY – 27. 7. 2016 VYSTOUPÍ V DOPROVODU SENSATIONAL SPACE SHIFTERS V PLZEŇSKÉM AMFITEÁTRU LOCHOTÍN. PŮJDE O JEHO PRVNÍ NÁVŠTĚVU ZÁPADOČESKÉ METROPOLE. 

Časový harmonogram plzeňského koncertu:

  • 16:00 - otevření vchodů
  • 20:00 - Mike Sanchez
  • 21:15 - Robert Plant & The Sensational Space Shifter

Robert Plant natočil své první komerční nahrávky v roce 1966. V roce 1967 založil skupinu nazvanou Band of Joy s bubeníkem Johnem Bonhamem. Zakrátko je doplnili kytarista Jimmy Page a basista John Paul Jones a dali tak vzniknout „New Yardbirds“, kteří se posléze transformovali do Led Zeppelin. Éra Led Zeppelin skončila v roce 1980, kdy John Bonham zemřel.

Svůj široký hudební záběr Plant posléze dokazoval i v rámci sólových projektů, ve kterých se k němu mimo jiné připojil i Jimmy Page. Vydával desky s kapelami jako The Honeydrippers, Priory of Brion nebo Strange Sensation a v jeho tvorbě se odráží vášeň pro psychedelický rock, blues, africkou, tradiční a lidovou hudbu, ale i moderní elektronické styly.

Sensational Space Shifters jsou bezesporu hudební společností na úrovni:

Justin Adams - dětství prožil na Středním východě a v dospívání ho ovlivnila především punkrocková vlna. Produkoval nejrůznějším umělcům i kapelám kritikou ceněné i cenami Grammy ověnčené nahrávky - patří mezi ně alba Tinariwen i Rachida Tahy. Jako kytarista pak spolupracoval s Jah Wobblem, Sinead O ‚Connor nebo Natashou Atlas. Jeho práce pro label Petera Gabriela Real World pak přinesla tři oceněná alba s Juldehem Camarou.

Robert Plant natočil své první komerční nahrávky v roce 1966. V roce 1967 založil skupinu nazvanou Band of Joy s bubeníkem Johnem Bonhamem. Zakrátko je doplnili kytarista Jimmy Page a basista John Paul Jones  a dali tak vzniknout „New...
Jesus Miguel "Mike" Sanchez (* 17. února 1964) je bluesoový zpěvák, pianista a skladatel.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

O akci jsme již napsali...

Hudební kluby - Plzeň Akce v obci Plzeň

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Robert Plant & The...

Vila VerunkaPlzeň (5.8 km)

Relaxklub TřemošnáPlzeň (5.9 km)

Sportpenzion PohodaPlzeň (8.6 km)