Pohádky Ovčí babičky

Pohádky Ovčí babičky

Adresa:

Plzeň, Rokycanská 7

Termín: 16.12.2014

16prosinec pondělí 10:30

Žánr: divadlopro děti pohádka


D. Spanlangová – P. SýkoraPět příběhů o jednom beránkovi, který je chytřejší než tři vlci dohromady!

Asi jen málokdo se nikdy nesetkal s „Pohádkami ovčí babičky“, ať už v původní televizní, či později i knižní, podobě. Není divu, vždyť tento cyklus byl vůbec prvním kresleným večerníčkovským seriálem, a zároveň i prvním, jehož vypravěčkou byla nenapodobitelná a okouzlující Jiřina Bohdalová. Vznikl v roce 1966 v režii V. Bedřicha, který spolu s animátory rozhýbal černobílé kresby B. Šišky. Zanedlouho mu tedy bude 50 let! Vysílal se o rok později (tehdy ještě byl Večerníček na programu jen 3x týdně).

Seriál měl 13 dílů (kniha obsahuje 7 z nich). My jsme jich vybrali 5, abychom se dětem (i dříve narozeným) pokusili upomenout na veselé, dojemné, ale i napínavé příběhy beránka a jeho ovečky, na něž si trvale brousí zuby trojice vlků. Samozřejmě marně!

U nás v divadle Vám ovčí babička převypráví pohádky: O chytrém beránkovi, O tom, proč se usmívá měsíček, Jak vlci vykopali sami sobě jámu, Beránek a falešní beránci a O tom velkém vlčím vystřelení. Všechny příběhy vám zahrajeme s přispěním nejrůznějších typů šitých loutek a herců v maskách. A abychom nezapomněli – „Pohádky ovčí babičky“ poprvé uvidíte barevně!

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Divadla - Plzeň Akce v obci Plzeň

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Pohádky Ovčí babičky

Vila VerunkaPlzeň (3.9 km)

Sportpenzion PohodaPlzeň (5 km)

Relaxklub TřemošnáPlzeň (6.5 km)