Od doby kamenné do doby slovanských hradišť

Od doby kamenné do doby slovanských hradišť

Adresa:

Polička, Tylova 114

Termín: 28.1.2017 16.4.2017

28led - 16dub celý den

Žánr: výstavypro děti


Nejen pro děti, ale i hravé dospělé je připravena tradiční dotyková výstava Od doby kamenné do doby slovanských hradišť, která vás seznámí se zajímavostmi z období pravěku a starověku. Máte možnost vidět obrovského mamuta, postavu kovolitce z doby bronzové či keltského bojovníka s ženou.

Do rukou si můžete vzít repliky zbraní a nástrojů, které lidé používali při lovu, výrobě předmětů nebo vaření. Jedná se o kopie pravěké keramiky, kamenné, bronzové a železné sekery, nože, kamenný srp, bronzový meč, velkomoravský štít atd. Můžete se vžít do role našich předků a vyzkoušet si keltský šat, drcení obilí, tkaní na vertikálním stavu nebo psát staroslověnským písmem - hlaholicí.

Výstava bude zahájena tematickou tvořivou dílnou, která se uskuteční v sobotu 28. ledna 2017 od 13.00 do 15.00 hod. ve výstavních sálech Centra Bohuslava Martinů. Během odpoledne se společně s námi vydáte do pravěku a budete mít jedi-nečnou příležitost vyrobit si drátěné šperky, vyzkoušet si pravěké způsoby spřádání, tkaní na stavu i na formě. K vidění i vyzkoušení bude tvoření s hlínou na kruhu i v ruce, práce s kůží a karetkování, které patří k nejstarším textilním technikám.

Zkušenými pomocníky nám budou přátelé živé historie z o. s. Bacrie, kteří se zabývají experimentální archeologií a řadu technik vám nejen osobně předvedou, ale vše vás i velice rádi naučí. Vstupné: 40,- Kč/jednotlivec - cena zahrnuje návštěvu výstavy i veškeré potřebné pomůcky a materiály.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Od doby kamenné do doby...

Wellness Hotel MartaTři Studně (14.6 km)

U tří jasanůLuže (21.8 km)

Western - Šiklův Mlýn s.r.oMoravec (27.6 km)