Poznávej se!

Poznávej se!

Adresa:

Polička, Tylova 114

Termín: 14.5.2016 31.8.2016

14kvě - 31srp celý den

Žánr: výstavyvernisáž


Věděli jste, že nejsilnější sval v těle je jazyk? Napadlo vás někdy, že nejde kýchat s otevřenýma očima nebo že si nikdy nestrčíte svoji pěst do svých úst? Putovní výstava je kombinací hry, zábavy a poučení. Na šedesáti exponátech zapůjčených z liberecké-ho centra vědy a zábavy iQLANDIE si mohou žáci vyzkoušet, jak funguje lidské tělo a smysly, ale také jak nás mohou smysly klamat. Výstava navazuje na úspěšnou akci z r. 2014 – HRY A KLAMY, taktéž z iQLANDIE Liberec.

Chcete si posedět na hřebících jako fakír, pokusit se sestavit lidské tělo, vyzkoušet pevnost své ruky, vyluštit zvukové pexeso, otestovat vlastní čich, zjistit citlivost své-ho sluchu, poznat rychlost své reakce i sílu svého stisku? Edukativní a interaktivní výstava hledá nové formy vzdělávání a podněcuje zájem o vědu, techniku a přírodní obory.

Už jste někdy viděli kompletní otisk svého těla, měli možnost si vyzkoušet Braillovo písmo, projít se na chůdách či projet se na pedálu? Změřili si hlasitost výkři-ku, hloubku předklonu, rozpětí rukou, elektrický odpor svého těla či krevní tlak? To vše a mnoho dalšího je součástí putovní interaktivní výstavy Poznávej se. Prostor zde mají také různé hlavolamy, kvízy, optické a jiné klamy. Návštěvníci si prověří rychlost svých reakcí, ověří si, zda jejich čichové buňky fungují dobře a vžijí se ale-spoň na pár okamžiků do života nevidomých.

Dozvědí se, jestli jejich tělo dokáže vy-robit elektrický proud, zkusí si jeho pružnost a v neposlední řadě se seznámí s jeho stavbou. Zjistěte nejrůznější údaje týkající se vašeho těla, a to nejen ty tradiční, ale například i kolik vody a krve máme v těle a na jednoduché páce svoji sílu v paži, jak souvisí rozpětí našich rukou či umístění pupíku s výškou těla a mnoho dalších! Vernisáž výstavy se koná v sobotu 14. května od 14.00 hod. ve výstavních sá-lech centra.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Poznávej se!

Wellness Hotel MartaTři Studně (14.6 km)

U tří jasanůLuže (21.8 km)

Western - Šiklův Mlýn s.r.oMoravec (27.6 km)