Safe Passage – Nikol Kutíková

Safe Passage – Nikol Kutíková

Adresa:

Pardubice, Pernštýnské nám. 49

Termín: 9.1.2016 27.2.2016
Vstupné:

0

9led - 27úno celý den

Žánr: výstavy


Nikol Kutíková zásahem v galerii NOV pracuje nejen se samotným prostorem a jeho svébytnou atmosférou, ale zejména s prostorem vnitřním, prostorem vlastní existence. Ohledává zde možnosti prostředků, jež se z původní tendence malířské, v poslední době čím dál tím více soustředí na materiál a instalaci, na sentiment a existenci.

Pracuje s divákem jako součástí stroje. Příběh zde nejistě končí. Může zde býti prázdno obsahem plného života? Co se stane, až prolezeme k cíli. Budeme mít odřeniny či prázdné pohledy? 

Nikol Kutíková (1991) se ve své původní tvorbě zabývala především malbou vícevrstevnatých znakových koláží. V poslední malířské fázi ale cítila potřebu vykročit z obrazu do prostoru. Tento přerod byl do jisté míry kontinuální záležitostí. Jednalo se o nutkání zobrazit   motiv  ve své originální  podobě.

K tomu využívala  materiály zastupují konkrétní prostředí, se kterými má každý osobní zkušenost, jsou pro něj něčím dobře známým (kachličky, parkety…atd.) .  Materiál použitý v této instalaci - pletivo -  zde ztrácí svoji původní roli zamezení pohybu, naopak vybízí k průniku. 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Pardubice Akce v obci Pardubice

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Safe Passage – Nikol...

Ubytování U PalukůChrudim (9.7 km)

Residence ArxChrudim (10 km)

Restaurace Evergreen Nové AdalbertinumHradec Králové (19.4 km)