Tomáškova a Novákova hudební Skuteč

Tomáškova a Novákova hudební Skuteč

Adresa:

Skuteč, Rubešova 525

Termín: 2.3.2014 4.5.2014
Vstupné:

350 Kč

2bře - 4kvě celý den

Žánr: festivalsoutěžmuzikál


Festival klasické hudby a spřízněných žánrů s názvem Tomáškova a Novákova hudební Skuteč již netřeba podrobně představovat. Povědomí o této významné kulturně společenské akci na Skutečsku se rychle šíří. V roce 2014 se uskuteční již XI. ročník. Milovníci klasické hudby, opery, operety i baletu se mohou těšit na řadu jedinečných koncertů a představení. Festival bude zahájen 2. března a potrvá až do 4. května 2014, ale předprodej abonentních vstupenek stejně jako prodej vstupenek na jednotlivé koncerty bude zahájen už v prosinci. Pokud nevíte, čím na Vánoce obdarovat své blízké, možná vás osloví programová nabídka XI. ročníku a pod stromečkem potěšíte právě festivalovými vstupenkami.

K nejatraktivnějším bodům programu patří obvykle opery. Obě jsou od italského hudebního skladatele Giuseppe Verdiho. Jedna ze dvou připravených festival zahájí. Půjde o operu Rigoletto a ve Skutči ji uvede Jihočeské divadlo České Budějovice. Druhou operu La Traviata představí Divadlo F. X. Šaldy v Liberci.

Pořadatelům se osvědčil prostor zimního stadionu, a tak letošní ročník festivalu Tomáškova a Novákova hudební Skuteč tam zavítá hned dvakrát. Galakoncert Vangelis – 1492: Conquest of paradise spojí dvě tělesa, Pražský filharmonický sbor a Filharmonii Hradec Králové. A o unikátní spojení mezi hudbou minulosti a současnosti se postarají Jaroslav Svěcený a Michal Dvořák s projektem Vivaldianno.

Nejslavnější klasický balet Labutí jezero přiveze Severočeské divadlo opery a baletu Ústí nad Labem, Moravské divadlo Olomouc nabídne muzikál Noc na Karlštejně,  Houslový virtuos Pavel Šporcl vystoupí se slovenskou romskou cimbálovou kapelou, Romano Stilo v projektu Gipsy Way. Na komorních koncertech se představí Smetanovo trioBarocco sempre giovane s houslistkou Gabrielou Demeterovou, Alfred Strejček s kytaristou Štěpánem Rakem vzpomenou na Karla IV. v pořadu Vivat Carolus Quartus a Chrudimská komorní filharmonie s pěveckými sbory uvede Dvořákovo Te deum..

V rámci festivalu proběhne také soutěžní přehlídka dětských a mládežnických pěveckých sborů „O cenu Vítězslava Nováka“.

Program XI. ročníku pak zakončí koncert Jihočeského divadla České Budějovice Beethovenovou symfonií č. 9 d moll op. 125, kde zazní i jedinečná Óda na radost.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Pardubický kraj Akce v obci Skuteč

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Tomáškova a Novákova...

U tří jasanůLuže (5.3 km)

Residence ArxChrudim (18.3 km)

Ubytování U PalukůChrudim (19.2 km)