Interaktivní kulturní festival Konice 2016

Interaktivní kulturní festival Konice 2016

Adresa:

Konice, Kostelní 46

Termín: 28.9.2016 2.10.2016

28zář - 2říj celý den

Žánr: festivalpro děti


Festival plný divadelních představení, hudebních koncertů, uměleckých zážitků a zábavy pro děti i dospělé. Hudební část V hudební části se můžete těšit na koncerty pro děti i pro dospělé, na které budou navazovat hudební workshopy.

Na jednom z nich si budete moct vyzkoušet zpěv do mikrofonu za hudebního doprovodu či hraní na různé hudební nástroje. Při dalším workshopu si zabubnujete až na 20 nejrůznějších bubnů. K vidění a slyšení budou také koncerty a vystoupení základních uměleckých škol. Divadelní část Další lákavou součástí festivalu budou různá divadelní představení, a to jak večerní open-air představení na zámeckém nadvoří pro dospělé, tak i představení určená především dětem.

Opět budou navazovat divadelní workshopy, kde si děti vyzkouší různé herecké role a taneční choreografie. Představí se také šermířská skupina, která předvede v průběhu dne ukázky šermířského umění s kordy a meči. Umělecká část Po celou dobu festivalu můžete shlédnout výstavu děl výtvarníků z Unie výtvarných umělců Olomoucka, kde jsou zastoupeni členové nejen z Olomouckého kraje, ale i z celé České republiky a ze zahraničí. Výstava bude probíhat ve dvou velkých a dvou menších výstavních sálech.

Před zámkem budou k vidění dřevořezbáři, kteří budou z kusů kmenů vyřezávat nejrůznějšími nástroji sochy, např i motorovou pilou. Tyto sochy si budou moct návštěvníci festivalu následně zakoupit stejně jako další vystavená umělecká díla. V zámeckém parku bude probíhat jarmark s uměleckými díly a drobnými ručně vyráběnými předměty (šperky, kovářské, dřevěné, skleněné výrobky, patchwork apod.).

Vzhledem k tomu, že bude festival interaktivní a bude tedy nabízet co nejvíce aktivit, které si budete moct na vlastní kůži vyzkoušet a naučit se tak základy herectví, zpěvu, hraní na hudební nástroje, nesmí chybět na programu workshopy o fotografování, dřevořezbářství, předvádění různých výtvarných technik, tradičních řemesel apod.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Olomoucký kraj Akce v obci Konice

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Interaktivní kulturní...

Villa KořenecHorní Štěpánov (11.5 km)

Wellnesscentrum OhradaLetovice (20.1 km)

Zámek LetoviceLetovice (23.3 km)