Ivan Ženatý a Sandra Shapiro

Ivan Ženatý a Sandra Shapiro

Adresa:

Litovel, Náměstí Přemysla Otakara 753

Termín: 21.9.2015
Vstupné:

80 Kč

21září čtvrtek 01:00

Žánr: koncertypopsoutěž


IVAN ŽENATÝ A SANDRA SHAPIRO

Koncertní sezónu KPH zahájí Ivan Ženatý společně se Sandrou Shapiro. Ivan Ženatý, je jedním z předních českých houslistů současnosti, je uznávaným komorním hráčem, sólistou a hudebním pedagogem.

Vyrůstal v muzikantské rodině v Podkrkonoší – v Lomnici nad Popelkou. Jeho hudební kariéra začala již v roce 1982, kdy se zúčastnil finále Čajkovského soutěže v Moskvě. Potom následovaly debuty po celém světě. Momentálně Ivan Ženatý žije v Americe, v Clevelandu, kam se odstěhoval po 16 letech vyučování v Drážďanech.

Sandra Shapiro, zázračná dcera izraelsko-ruských rodičů, hrála už ve svých dvanácti letech jako sólistka Symfonického orchestru v Chicagu. Později studovala na věhlasné Juilliard School v New Yorku, zvítězila v prestižní klavírní soutěži ARD v Mnichově a od té doby koncertuje po celém světě.

Poté, co Sandra Shapiro slyšela v Londýně anglickou premiéru koncertu J.B.Foerstera v podání našeho nejvýznamnějšího houslisty Ivana Ženatého a po krátkém setkání ve studiu na legendární Abbey Road, se oba umělci rozhodli uskutečnit svoje první společné turné.

Jejich americký debut vzbudil očekávanou senzaci. Hudební kritik klasického portálu Cultured Cleveland napsal: "Takové ticho v sále jsem ještě nikdy neslyšel!"

Následovala pozvání na turné v Německu, Norsku, Belgii, Španělsku, Izraeli, Číně, Thajsku, Argentině a samozřejmě ve Spojených Státech. Nejvýznamnějšími koncerty této sezóny budou Carnegie Hall v New Yorku a Pražské jaro 2016! Oba umělci s radostí přijali také pozvání do České republiky.
Na koncert těchto dvou ideálně sladěných muzikantů vás zveme do Koncertního sálu Městského klubu Litovli v pondělí 21. září v 19.00 hod. Vstupné je 80 Kč. Vstupenky si můžete zakoupit v TIC při MK Litovel (budova Záložny) na náměstí Př. Otakara 762. Na koncertě je možné zakoupit předplatné na celou sezónu KPH.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Olomoucký kraj Akce v obci Litovel

Podobné akce

4květen sobota 20:30

Mig 21 - Olomouc

, Tř. 17 listopadu 43 Koncert

8říjen úterý 19:00

Ubytování v okolí akce Ivan Ženatý a Sandra...

Selský DvůrŠtěpánov (12.2 km)

Restaurace ARIGONEOlomouc (17.5 km)

Theresian Hotel & SpaOlomouc (17.5 km)