Kreyson a Reflexy

Kreyson a Reflexy

Adresa:

Litovel, Náměstí Přemysla Otakara 753

Termín: 15.5.2015
Vstupné:

v předprodeji 230 Kč, na místě 280 Kč

15květen čtvrtek 01:00

Žánr: koncertyrockpop


V pátek 15. května zavítají do Litovle hned dvě známé kapely, které můžete slyšet od 20 hod. ve Velkém sále Záložny v Litovli. Nejdříve se představí pop-rocková formace Reflexy, ze Zlínského kraje, která působí na české hudební scéně již více než šestnáct let a která odehrála tisíce vystoupení.

Kapela se nejvíce proslavila hity Do ráje, Neříkej, Nové touhy a Sluneční, které patří i dnes k velmi hraným. Zlom v kapele ale nastal s hity Ty jsi divoká a Andělský oči, které určují zvuk a směr kapely do dnešní doby. V roce 2000 postihla Reflexy smutná událost, když zemřel zpěvák Jan Gargulák. Po této události kapela na krátkou dobu přerušuje svoji činnost, naštěstí ne na dlouho a koncem roku 2001, začíná znovu koncertovat. V současné sestavě Libor Plšek – zpěv, kytara, Martin Koníček – klávesy, Josef Lysoněk – bicí a Ondřej Filák – baskytara vystoupí Reflexy jako předkapela hardrockové skupině Kreyson.

Kapelu zakládá v roce 1989 Láďa Křížek po odchodu z Citronu a již o necelé dva roky později si získává Kreyson po vydání prvního alba Anděl na útěku početnou základnu fanoušků. Tři nejhranější hity tohoto alba a to písničky Vzdálená, Čarovná noc a Nejde vrátit čas, znají dobře mladší generace i dnes. Před vydáním druhého alba se rozhodl Láďa Křížek rozjet sólovou dráhu albem Zlatej chlapec (s hity Zlatej chalpec, Poslední den, Playboy…) na albu, byla zařazena také písnička Kam jen jdou lásky mé, kterou za dob Citronu zpíval Křížek s Tanjou.

Po roce se ale vrací zpět k původnímu Kreysonu a kapela začíná znovu koncertovat a nahrávat jedno album za druhým. V roce 1996 ukončila skupina svou činnost, načež se po deseti letech dává znovu dohromady. V prosinci 2007 absolvuje Kreyson úspěšné turné po Německu, Švýcarsku a Česku s Doro Pesch.

Od této doby začíná kapela znovu koncertovat a nahrávat svoje poslední CD Návrat krále, které vyšlo na podzim roku 2013 a ke kterému nakreslil obal známý malíř - Mark Wilkinson (Marillion, Judas Priest, Bon Jovi). Pokud chcete slyšet nejnovější písničky kapely, ale i staré nestárnoucí hity přijďte do Velkého sálu Záložny. Vstupné v předprodeji 230 Kč, na místě 280 Kč.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Olomoucký kraj Akce v obci Litovel

Podobné akce

4květen sobota 20:30

Mig 21 - Olomouc

, Tř. 17 listopadu 43 Koncert

8říjen úterý 19:00

Ubytování v okolí akce Kreyson a Reflexy

Selský DvůrŠtěpánov (12.2 km)

Restaurace ARIGONEOlomouc (17.5 km)

Theresian Hotel & SpaOlomouc (17.5 km)