Šternberské slavnosti 2014

Adresa:

Šternberk, Hlavní náměstí 1

Termín: 6.9.2014
Vstupné:

zdarma

6září čtvrtek 01:00

Žánr: festivalyWorldrockpopreggaemetaljazzhardcorerevivalzdarmafilm


Vystoupení kapel, promítání filmu na náměstí, ocenění sportovců a trenérů, ale také celodenní jarmark nebo bohaté občerstvení: to vše čeká na návštěvníky Šternberských slavností, které se uskuteční v sobotu 6. září od 10 hodin na Hlavním náměstí. Vstup je po celý den zdarma.

Slavnosti budou oficiálně zahájeny úderem desáté hodiny dopolední; na pódiu se pak představí kapela Jamr's, jíž jsou blízké žánry jako rock, funky, reggae i jazz.

Následovat bude ocenění nejlepších trenérů a sportovců roku 2014 ve čtyřech kategoriích: trenéři sportovních družstev, oddílů a klubů; sportovci – jednotlivci; sportovní družstva, oddíly a kluby; mimořádné nebo dlouhodobě vynikající sportovní výsledky. Po slavnostním vyhlášení se svých nástrojů opět ujme skupina Jamr's.

Odpolední hudební blok zahájí ve 14 hodin dechový orchestr Šternberanka, z jiného soudku pak zahraje místní heavy-rocková formace Superface a šternberská kapela The Shapes.

Hlavní hvězda večera, populární skupina Ready Kirken, se na pódiu objeví v 18 hodin. Kapela se dala dohromady v lednu 1996 a od té doby natočila již sedm řadových alb. V roce 2006 od ní odešel zpěvák Michal Hrůza, Ready Kirken však dál úspěšně pokračují v tvorbě nových písní a koncertování.

Po nich převezmou žezlo The Gardeners, akusticky-popová kapela ze Šternberka, a od 20 hodin se fanoušci můžou těšit na funkovou „jízdu“ v podání Cabo Wabo. Příznivce tvrdší muziky jistě potěší vystoupení olomouckého seskupení Hazydecay, které svůj styl definuje jako metal-hardcore.

Závěr programu se ponese na klidnějších vlnách. Přibližně ve 22:30 čeká na návštěvníky film Revival, jehož projekce letošní Šternberské slavnosti ukončí.

Po celý den bude probíhat jarmark s možností posezení a občerstvení, chybět nebude ani závod šlapacích motokár nebo vystoupení taneční skupiny The Pranksters. Kromě toho budou mít zájemci možnost zhlédnout zdarma stálou výstavu v Expozici času i končící výstavu Kuky se vrací.

Akce je součástí Dnů evropského dědictví a srdečně na ni zvou Městská kulturní zařízení a Město Šternberk.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Olomoucký kraj Akce v obci Šternberk

Podobné akce

29bře - 30břecelý den

Brixtn , koblížc!, leon

, 17. listopadu 1126/43, 779 00 Olomouc, Česko Koncert

5duben pátek 20:00

Progres 2

, Sady Čs. Legií 770 Koncert

6duben sobota 20:00

Mig 21

, Sady Čs. Legií 770 Koncert

11duben čtvrtek 19:30

Ubytování v okolí akce Šternberské slavnosti...

Selský DvůrŠtěpánov (5.8 km)

Restaurace ARIGONEOlomouc (15.4 km)

Theatre HotelOlomouc (15.7 km)