XXIV. sraz cestovatelů a horobál

Termín: 17.2.2017 18.2.2017

17úno - 18úno celý den

Žánr: ostatní akcesoutěžbeseda


!!! NA VĚDOMOST SE DÁVÁ !!!

V termínu 17. – 18. února 2017 se v DOMĚ KULTURY a V KINĚ ve Frenštátě pod Radhoštěm uskuteční již 24. ročník populárního Srazu cestovatelů & Horobál. 

PŘIJĎTE VŠICHNI, TĚŠÍME SE NA VÁS :) 

BESEDY A PROMÍTÁNÍ 2017

PÁTEK 17.2.2017 – DŮM KULTURY (MALÝ SÁL)

18.00   TAJUPLNÁ PATAGONIE – Michael Volařík

Monumentální skalní věže a obrovské ledovce v NP Los Glaciers a Torres del Paine. Treking  na argentinské i čilské straně. Divoké moře. Velké kolonie tučňáků a kormoránů. Nedotčená příroda, nekonečné pampy. Návštěva  Buenos Aires - města tanga a vynikajících steaků, nádherných vodopádů Iguazu a okouzlujícího Rio de Janero.

19.30   JULSKÉ ALPY… KDE BŮH ZANECHAL SVÉ SRDCE – Jiří Kráčalík

Slovinsko se může pyšnit jedněmi z nejkrásnějších vápencových Alp; výhodou je přitom blízká dostupnost z ČR. Vystoupáte na překrásný vrchol Špik, ocitnete se na nejkrásnějším místě Sleme a vykoupete se v Bohinjském jezeře. Nebude chybět krátká návštěva největšího muzea 1. světové války.

21.00   THE ELEMENTS – VÍTĚZNÝ FILM 14. MFOF 2016

Dokumentární film The Elements chce divákům odhalit podstatu tří sportovních odvětví - horolezectví, hloubkové potápění a BASE jumping, která jsou spojena se symbolikou jim odpovídajících charakteristických živlů - země, voda, vzduch. Jednotlivé oblasti jsou pak zastoupeny výraznými českými osobnostmi profesionálního sportu, kterými jsou Marek Holeček, Michal Rišian a Martin Trdla.

Motto projektu zmiňuje čtvrtý živel, který hoří v každém z nich. Plamen Martina Trdly však dohořel v loňském roce po neúspěšném pokusu o přelet Sněžky, při kterém Martin tragicky zahynul. I přesto, nebo možná právě proto, se tvůrci rozhodli v projektu pokračovat, ve snaze přiblížit divákům to nesmírné zapálení hlavních aktérů pro věc, které bylo, je a bude neodmyslitelnou součástí života každého z nich.

A to i v kontinuitě s rizikem, které tyto sporty nesou. Ačkoli Česká republika nedisponuje podmínkami vhodnými k plnohodnotnému tréninku sledovaných sportovních disciplín, všichni tři zástupci dosáhli ve svých oblastech světové úrovně. A právě tato skutečnost, že i v omezených podmínkách lze dosáhnout neomezených cílů, je jedním z důvodů, proč se tvůrci rozhodli zdokumentovat alespoň kousek života každého z nich. Nemusí to být pouze šíře oceánů či nedohledná výše skal, která je předurčí řadit se k těm nejúspěšnějším, dokonce se jimi stát. Režie: Tomáš Galásek.

SOBOTA 18.2.2017 - DŮM KULTURY (MALÝ SÁL)

9:00 NÁRODNÍ PARKY JIHOZÁPADU USA – Tomáš Vachala

Cestování po národních parcích USA - Yosemite, Monument Valley, Grand Canyon, Bryce Canyon a mnoha dalších.

10:30 NOVÝ ZÉLAND – TREK TE ARAROA – T. Sedláček, L. Wawrosz

Přechod jednoho z nejkrásnějších a nejnáročnějších dálkových treků na světě, který Tomáš Sedláček a Lukáš Wawrosz zdolali jako první Češi na světě. Tato 3 054 km dlouhá stezka s celkovým převýšením 104 000 m vede napříč Novým Zélandem; zvládli ji za čtyři a půl měsíce.

12:00 THAJSKO – NENÁROČNÁ EXOTIKA PRO KAŽDÉHO - Pavel Senft

Budhistické chrámy, orientální kuchyně, projížďky na slonech, útok opic, thajské masáže, koupání na plážích s průzračnou vodou, putování pralesem - o tyto a mnohé další zážitky ze své cesty po severním Thajsku se přijde podělit Pavel Senft. 

SOBOTA 18.2.2017 – KINO  FRENŠTÁT p.R.

14:00 ŠPICBERKY – ZEMĚ VĚČNÉHO LEDU - Jiří Kráčalík

Treking v arktické oblasti. Brody přes potoky s třístupňovou vodou. Putování po ledovcích i arktické tundře. Poznání místní fauny a flóry. Seznámení s místní historií a současností z nejsevernější trvale obydlené části světa. Cestopisný komponovaný pořad Jiřího Kráčalíka (film, foto, hudba, beseda).

15:30 KK NEJEN O K2 – Klára Kolouchová – hlavní host

Řadí se mezi přední české horolezkyně; stanula i na nejvyšší hoře světa - Mount Everestu (8848 m), v letošním roce se pokusila o výstup na K2 (8611 m). Za sebou má úspěšné výstupy m.j. na Aconcaguu (6959 m), Čo Oju (8201 m), Mount Mc Kinley (6194 m)... a další.

SOBOTA 18.2.2017 - DŮM KULTURY

18:30  VERNISÁŽ VÝSTAVY FOTOGRAFIÍ – Za romantikou na Balkán – Krásy srbské přírody – Josef Franc / Dolomity – Jaroslav Musil

19:00 – 02:00 HOROBÁL 2017 – TRADIČNÍ PLES SPORTOVCŮ A CESTOVATELŮ. PROGRAM: BEST OF MFOF 2016 / SAGAR – ŽIVÁ HUDBA / CIMBÁLOVÁ MUZIKA / TS PULS – TANEČNÍ VYSTOUPENÍ / HMYZÍ SPECIALITY / SOUTĚŽ – DOBYTÍ OSMITISÍCOVKY ( soutěže, výškové tábory, překonávání nástrah přírody, po stopách záhadného tvora, vrcholové překvapení) 

ARCHIV PŘEDCHOZÍCH ROČNÍKŮ:

FOTOGRAFIE Z HOROBÁLU 2016:

najdete ve FOTOGALERII na tomto webu 

---------------------------------------------------------------------------------------

FOTOGRAFIE A ZPRÁVA Z HOROBÁLU 2015: 

FOTOGRAFIE najdete ve FOTOGALERII na tomto webu;

další pak zde: 

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.945851065438737.1073741888.134693096554542&type=3

REPORTÁŽ TV BESKYD: 

http://www.tvbeskyd.cz/na-frenstatskem-horobalu-se-lezlo-na-cvicnou-skalu/

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Frenštát pod Radhoštěm Akce v obci Frenštát pod Radhoštěm

Podobné akce

Ubytování v okolí akce XXIV. sraz cestovatelů...

Restaurace a penzion U VeteránaFrenštát pod Radhoštěm (228 metrů)

Wellness resort EnergeticRožnov pod Radhoštěm (9.7 km)

Rožnovské pivní lázněRožnov pod Radhoštěm (11.2 km)