Zatrpklý pyroman

Zatrpklý pyroman

Adresa:

Ostrava, 28. října 49/23

Termín: 14.12.2016
Vstupné:

70 – 110

14prosinec středa 19:30

Žánr: divadloKomedie


Děj nové hry václavovického divadelního souboru PROPADLO „Zatrpklý pyroman“ je zasazen do prostředí provinčního muzea obce Slepolazy, které se může pochlubit nejedním pozoruhodným exponátem, například otáčivou sochou Fridolína.

V této autorské komedii o dvou dějstvích se setkáte s celou řadou ulítlých figurek – od ředitele se zvláštní zálibou v letadlech, sličné kurátorky a drsné průvodkyně, která se s ničím nemazlí, až po rázovité návštěvníky, mezi nimiž nechybí kunsthistorik, věčný provokatér či mondénní zmatkářka. V tomto bizarním společenství se rozvíjejí svérázné mezilidské vztahy, které zrcadlí mnohé nešvary v současné společnosti.

V bláznivých dějových peripetiích divák postřehne i některá závažná společenská témata, například zneužívání osobních údajů v moderní technologické době, honba za senzacemi či poněkud podivný vztah k našemu minulému dědictví.

Jaké kuriózní způsoby vymýšlí muzeum k tomu, aby přitáhlo do svých útrob více návštěvníků? Proč se ztrácejí z muzea cenné předměty? Je autor obrazu jelena v říji malíř Knížátko nebo Oskar Kokoschka? Čím se proslavil největší slepolazský rodák Svatoslav Xaver Krásenský? Jaký tlak, číslo pinu a jakého mobilního operátora má Prokop Buben? Kam letí Boeing 777 a kolik má na palubě pasažérů? Je mezi nimi i Hlaváčková? Co se odehrálo v trokách? Má jubilejní návštěvník muzea platnou vstupenku? A kdo je zatrpklý pyroman, postava záhadnější než Jan Tleskač?

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Divadla - Ostrava Akce v obci Ostrava

Podobné akce

19duben pátek 19:00

25duben čtvrtek 19:00

Shirley Valentine

, náměstí Svobody 526 Divadlo

28duben neděle 18:00

Ubytování v okolí akce Zatrpklý pyroman

Zámek ZábřehOstrava (4.9 km)

STING ApartmentsHavířov (10.8 km)

Zámeček Petrovice Karviná (20 km)