Memories Roberta Vana

Memories Roberta Vana

Adresa:

Ostrava, Smetanovo nám. 8

Termín: 31.10.2016
Vstupné:

0

31říjen pondělí 16:00

Žánr: ostatní akceworkshop hody besedaautogramiádazdarmaknihy


Pondělí 31. října v 16.00, KNIHCENTRUM.cz DŮM KNIHY Ostrava Světoznámého slovenského fotografa Roberta Vana vám nemusíme jistě představovat. Na podzim mu vyšla kniha fotografických vzpomínek Memories, která mapuje jeho tvorbu a je sestavena z více než sto dvaceti snímků.

Setkejte se s Robertem Vanem osobně v DOMĚ KNIHY KNIHCENTRUM.cz. Beseda proběhne v pondělí 31. října od 16.00, po skončení následuje autogramiáda. Memories Kniha fotografických vzpomínek Roberta Vana je sestavena z více než sto devadesáti snímků, pocházejících z archivu fotografa. Kromě černobílých fotografií tu umělec poprvé zveřejňuje také barevné snímky. Významná část této velkolepé kolekce vznikla v New Yorku, Paříži, Miláně a dalších destinacích.

Kniha přináší průřez jeho tvorbou od roku 1968 až po současnost, nikoli však tradičně v chronologickém pořadí, ale na základě asociací samotného autora. Memories jsou výjimečnou fotografickou publikací, která je určena fanouškům díla Roberta Vana i všem milovníkům klasické a módní fotografie. Robert Vano se narodil ve slovenských Nových Zámcích.

Po maturitě v roce 1967 místo nástupu na vojnu emigroval přes Jugoslávii a Itálii do Spojených států, kde se uchytil jako kadeřník a vizážista. Byl asistentem módních fotografů, od roku 1984 je samostatným fotografem. Působil v New Yorku, Paříži a Miláně, kde fotografoval pro módní časopisy (např. Cosmopolitan, Harper's Bazaar, Vogue). Od roku 1990 žije v Praze, kde v období 1996–2003 pracoval jako umělecký ředitel v českém vydání časopisu Elle a poté do roku 2009 v agentuře Czechoslovak models. Od této doby pracuje jako fotograf na volné noze. Robert Vano je především módní a reklamní fotograf.

Fotografuje černobílé portréty a akty na klasický film a používá také už málo používanou techniku platinotypie. Spolupracuje se světovými značkami, vede workshopy „Daylight nude“. Nejraději fotografuje při denním světle. Během měsíce října se zúčastněte slosování o vstupenky do Národního divadla moravskoslezského. Po celý měsíc říjen bude v Domě knihy KNIHCENTRUM.cz probíhat akce KNIŽNÍ HODY - 5. KNIHA ZDARMA.

Akce platí do 31. 10. 2016. Rezervujte si místo e-mailem rezervace.ostrava@knihcentrum.cz nebo telefonicky 607 082 029. Upozornění – 15 minut před začátkem akce rezervace propadají, dostavte se prosím včas!

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Ostrava Akce v obci Ostrava

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Memories Roberta Vana

Zámek ZábřehOstrava (4.5 km)

STING ApartmentsHavířov (10.8 km)

Zámeček Petrovice Karviná (20.3 km)