Nechte psa doma a přijďte za Věrou Noskovou

Nechte psa doma a přijďte za Věrou Noskovou

Adresa:

Ostrava, Smetanovo nám. 8

Termín: 25.10.2016
Vstupné:

0

25říjen úterý 16:00

Žánr: ostatní akcevzdělávací hody zdarmaknihy


Úterý 25. října v 16.00, KNIHCENTRUM.cz DŮM KNIHY Ostrava Tři cestovatelé poznávali po tři měsíce Thajce, Vietnamce a jejich země s bujnou bizarní přírodou a obdivovali výbuchy barev tropické flory. Zážitky vydali knižně pod názvem Nechte psa doma - S batohem po královském Thajsku a rudém Vietnamu. Vydejte se s Věrou Noskovou za dobrodružstvím a navštivte její přednášku v ostravském DOMĚ KNIHY KNIHCENTRUM.cz v úterý 25. října.

Tři cestovatelé poznávali po tři měsíce Thajsko s nádhernými národními parky a zbytky středověkých chrámů a svatyň, objevovali jihoasijská městečka, krajinu rýžových polí a džunglí porostlých hor, obří velkoměsta. Setkávali se s většinou milým a přátelským, ale vzácně i odpudivým chováním místních obyvatel, s jejich zvyky, chtěli pochopit jejich národní povahu, náboženství, preferované hodnoty i pověry.

Nejmladší z cestovatelů, fotograf, grafik a nakladatel Jiří Nosek provázel svou matku, spisovatelku Věru Noskovou a kamaráda z vody Martina Pacovského po stopách své někdejší pouti, od níž ho dělilo nejen osm let, ale také překonávání následků mozkové mrtvice, z nichž se dostal silnou vůlí a neúnavným cvičením. Naplánoval a zajišťoval dlouhou a pestrou cestu, na jakou se ti dva vypravili po krotkých dovolených s cestovkami poprvé v životě. Náročné a dobrodružné putování změnilo všechny fyzicky, zároveň se cestovatelsky otrkali a poznali jiný svět. Věra Nosková se narodila v roce 1947 v Hroznětíně, čtvrtstoletí prožila ve Strakonicích, od roku 1973 žije v Praze.

Vystudovala Střední všeobecně vzdělávací školu, prošla řadou zaměstnání. 1991 – 2004 se věnovala žurnalistice. Začínala jako redaktorka a tajemnice redakce Českého deníku a končila v příloze Věda a lidé Hospodářských novin. Byla redaktorkou Týdne, dále ji zaměstnával Blesk magazín jako reportérku, poté Europress. Přitom externě psala pro Reflex, Lidové noviny, MfDnes, Print and Publishing, Packaging, Listy, pro slovenský Rozmer a Bratislavský časopis Prometheus, spolupracovala s rozhlasovou stanicí Vltava (pořad Naše téma) a s televizními dokumentaristy (Klekánice na ČT 2, Na vlastní oči – Nova).

V roce 1995 založila se šesti vědci, lékaři a novináři Český klub skeptiků Sisyfos, občanské sdružení, které je součástí celosvětové organizace propagující kritické myšlení. V letech 2001 – 2004 byla jeho předsedkyní, po deset let editorkou Zpravodaje Sisyfos. Více o autorce najdete zde: http://www.noskova.eu/. Během měsíce října se zúčastněte slosování o vstupenky do Národního divadla moravskoslezského. Po celý měsíc říjen bude v Domě knihy KNIHCENTRUM.cz probíhat akce KNIŽNÍ HODY - 5. KNIHA ZDARMA.

Akce platí do 31. 10. 2016. Rezervujte si místo e-mailem rezervace.ostrava@knihcentrum.cz nebo telefonicky 607 082 029. Upozornění – 15 minut před začátkem akce rezervace propadají, dostavte se prosím včas!

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Ostrava Akce v obci Ostrava

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Nechte psa doma a...

Zámek ZábřehOstrava (4.5 km)

STING ApartmentsHavířov (10.8 km)

Zámeček Petrovice Karviná (20.3 km)