MSI: Tanec s překážkami – LEAD Parkour

MSI: Tanec s překážkami – LEAD Parkour

Adresa:

Ostrava, Výstaviště Černá louka, pavilon C1

Termín: 10.8.2016
Vstupné:

120 – 150

10srpen středa 19:00

Žánr: ostatní akceWorkshop


V našem workshopu objevíte tak trochu jiný parkour. Parkour zaměřený na kreativitu. Těšit se můžete na hravý pohyb v prostředí – budeme dělat různé kroky, poskoky a otočky – jednoduše tančit s překážkami. Na úvod vám pro inspiraci ukážeme naše kreace a pak už se pustíme do těch vašich. Rozehřejeme se a rozcvičíme, naučíme vás základní prvky a na závěr to vše poskládáme dohromady do jednoho plynulého pohybu. Be in the motion, feeling emotions.

Parkour samotný vznikl na konci 80. let v Paříži, jedná se tedy o poměrně mladou disciplínu. Jejím cílem je naučit se překonávat překážky – ať už fyzické či psychické (ty nás mimochodem brzdí mnohem častěji). V praxi se jedná po plynulý, bezpečný a především efektivní pohyb prostředím. Zatímco free running, který se odštěpil z parkouru, se zaměřuje na vyjádření sebe sama skrze pohyb. U free runningu je hlavním slovem prožitek.

Jednoduše cítit pohyb, užívat si ho a být ve flow. Kdybychom se striktně řídili tímto rozdělím, dnešní workshop by se nejspíše jmenoval free running. Parkour je však mnohem vžitějším pojmem, a proto jsme pro zjednodušení použili právě tento název.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Ostrava Akce v obci Ostrava

Podobné akce

Ubytování v okolí akce MSI: Tanec s...

Zámek ZábřehOstrava (4.3 km)

STING ApartmentsHavířov (11.4 km)

Zámeček Petrovice Karviná (20.7 km)