Kdyby tisíc klarinetů v podání Igora Františáka a Daniela Svobody

Adresa:

Ostrava, Smetanovo náměstí 8

Termín: 21.10.2015
Vstupné:

zdarma

21říjen čtvrtek 01:00

Žánr: ostatní akcesoutěžbesedaautogramiádaknihy


Ve středu 21. října v 16.00 budou hosty Domu knihy Knihcentrum klarinetisté Igor Františák a Daniel Svoboda. Beseda a autogramiáda konaná ve spolupráci s Janáčkovou filharmonií Ostrava se uskuteční u příležitosti koncertu Kdyby tisíc klarinetů. Ten proběhne 22. října v 19.00 v Domě kultury města Ostravy.

Igor Františák v letech 1989 – 1995 studoval na konzervatoři v Ostravě v klarinetové třídě doc. Valtra Vítka, u něhož pokračoval na umělecko-pedagogické katedře Ostravské univerzity. V roce 2001 získal vládní stipendium na Norwegian Academy of Music, kde pracoval pod vedením Prof. Hanse Christiana Braeina.

Zúčastnil se několika národních i mezinárodních soutěží, na kterých získal významná ocenění. Jako sólista vystupoval s Janáčkovou filharmonií Ostrava, Slovenským komorním orchestrem Bohdana Warchala, Janáčkovým komorním orchestrem, Ensemble Ameropa, Camerata Janáček, Brněnskými komorními sólisty, Musici Boemi, Bennewitzovým kvartetem, Wihanovým kvartetem a dalšími. Kromě sólových koncertů a recitálů vystupuje často jako komorní hráč v řadě souborů.

V současnosti, vedle aktivní koncertní činnosti, působí jako odborný asistent hry na klarinet a komorní hry na Fakultě umění Ostravské univerzity. Daniel Svoboda začal v roce 1999 studovat Janáčkovu konzervatoř v Ostravě v klarinetové třídě Petra Bohuše. Dále pokračoval na Fakultě umění Ostravské univerzity v Ostravě. Během studií se úspěšně zúčastnil několika soutěží.

Jmenujme např. soutěž Karla Ditterse z Dittersdorfu ve Vidnavě v letech 2001 a 2004, Soutěž konzervatoří v roce 2003, kde získal titul Absolutní vítěz v oboru hra na klarinet, mezinárodní soutěž v Ženevě v roce 2007. V roce 2002 obdržel stipendium YAMAHA. Jako sólista vystupoval s Janáčkovou filharmonií Ostrava, Symfonickým orchestrem Fakulty umění Ostravské univerzity a Studentským orchestrem Janáčkovy konzervatoře v Ostravě. V současné době je prvním klarinetistou Janáčkovy filharmonie Ostrava a členem souborů Clarus kvartet a Triostrava.

Návštěvníci besed se mohou během měsíce října zúčastnit slosování o vstupenky na koncerty Janáčkovy filharmonie Ostrava. Po celý měsíc říjen bude v Domě knihy Knihcentrum probíhat KNIHOBRANÍ. A co se pod tímto názvem skrývá? Čím více KNIH nakoupíš, tím větší slevu máš! Akce platí do 31. 10. 2015.

Tak neváhejte a přijďte nakoupit knihy za výhodné ceny! Projekt Dům knihy živě!!! je spolufinancován statutárním městem Ostrava. Rezervujte si místo e-mailem rezervace.ostrava@knihcentrum.cz nebo telefonicky 607 082 029. Upozornění – 15 minut před začátkem akce rezervace propadají, dostavte se prosím včas!

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

2dub - 6dubcelý den

8dub - 12dubcelý den

Ubytování v okolí akce Kdyby tisíc klarinetů...

Zámek ZábřehOstrava (4.5 km)

STING ApartmentsHavířov (10.8 km)

Zámeček Petrovice Karviná (20.3 km)