Andy Warhol / 15 minut slávy

Andy Warhol / 15 minut slávy

Adresa:

Opava, Pekařská 12

Termín: 6.3.2015 3.5.2015

6bře - 3kvě celý den

Žánr: výstavymalbaAndy Warholpop-artmoderníportrét

Umělci: Andy Warhol


Každý může zažít svých 15 minut slávy. Výrok amerického malíře, grafika, filmového tvůrce a vůdčí osobnosti pop artu, Andyho Warhola, který snad nejvýstižněji popisuje postmoderní éru. Andy Warhol se narodil v Pittsburghu do rodiny emigrantů z východního Slovenska.

Začínal jako reklamní designer, ale od 60. let se on i jeho práce dotýkala široké veřejnosti. Právě velká část jeho tvorby, méně i více známá, je k vidění prakticky ve všech prostorách Domu umění. Známé portréty Marilyn Monroe i Mao Ce-Tunga, celé série Campbellovy polévky a Flowers.

Velmi zajímavá je také unikátní kolekce obalů LP od roku 1949, mezi nimiž nechybí obaly Velvet Underground, Rolling Stones a Johna Lennona, limitované a číslované edice talířů s motivy Andyho Warhola, kolekce granolitografií, knižní ilustrace a také plakáty ze světových výstav. To vše je doplněno o Factory, tedy „dílnu“ ve které Andy tvořil a scházel se s umělci.

Návštěvníci si zde mohou vyzkoušet metodu sítotisku, díky níž přivedl Andy na svět svá nejslavnější díla a odnést si domů památku ve formě trička, tašky, nebo plakátu například s potiskem Marilyn Monroe.             

Andrew Warhola (6. srpna 1928 Pittsburgh, Pensylvánie, USA – 22. února 1987 New York City, New York, USA), známější jako Andy Warhol, byl americký malíř, grafik, filmový tvůrce a vůdčí osobnost amerického hnutí pop artu. Svou...

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

O akci jsme již napsali...

Podobné akce

16led - 31procelý den

Stálé expozice

, Masarykovo náměstí 1 Výstava

Ubytování v okolí akce Andy Warhol / 15 minut...

Zámek ZábřehOstrava (28.4 km)

Wellness Hotel AbácieNový Jičín (39.6 km)

STING ApartmentsHavířov (41 km)