Trio Clavio

Trio Clavio

Adresa:

Třinec, nám. Svobody 526

Termín: 28.5.2015
Vstupné:

190 Kč

28květen čtvrtek 01:00

Žánr: festivalsoutěž


Koncerntí předplatné

Náhrada za koncert Belfiato Quintet.

Trio Clavio
Československé trio vzniklo v roce 2013 s pomocí polského klarinetisty a dirigenta Jakuba Bokuna. Od úspěšného debutu na festivalu Clarimania v polské Wroclavi vystupuje pod názvem Trio Clavio. V tomto komorním souboru se potkaly tři výrazné hudební osobnosti.

Jana Černohouzová - klarinet
Lucia Fulka Kopsová - housle
Lucie Valčová - klavír

Jana Černohouzová pochází z Olomouce. V současné době je posluchačkou doktorantského studia Hudební a taneční fakulty Akademie múzických umění v Praze. Jako sólistka  získala I. cenu na soutěži 2nd Viennese School a I. cenu na soutěži Viktora Kalabise v Rakousku. Pravidelně se účastní výběrových hudebních kurzů (ISA -Internationale Sommerakademie Prag-Wien-Budapest a Encuentro de Música y Academia de Santander).  V minulém roce se stala již podruhé stipendistkou Nadace Český hudební fond.

Lucia Fulka Kopsová rodačka z Bratislavy, kde studovala hru na housle. Nyní je posluchačka doktorského studia na  Janáčkově Akademii múzických umění v Brně. Lucia je držitelkou mnoha ocenění (II. ceny na  mezinárodní soutěži Leoše Janáčka, II. a III. ceny na mezinárodní soutěži Beethovenův Hradec a II. ceny na soutěži Bohuslava Martinů). Zúčastnila se mistrovských kurzů u předních houslových virtuózů, jakými jsou: Jindřich Pazdera, Václav Hudeček, František Novotný, František Török, Juraj Čižmarovič, Semion Jeroševič, Eszter Perényi, Michal Grabarczyk, Edward Zienkowski a Pavel Šporcl. Od roku 2007 účinkuje v Duu Teres spolu s kytaristou Tomášem Hoňkem a od roku 2011 je členkou PKF – Prague Philharmonia.

Lucie Valčová se narodila v Českých Budějovicích. V červnu letošního roku úspěšně ukončila magisterské studium na Hudební a taneční fakultě Akademie múzických umění v Praze ve třídě prof. Ivana Klánského. Mezi své nejvýznamnější soutěžní úspěchy řadí l. cenu na mezinárodní soutěži Fryderyka Chopina v Mariánských Lázních, l. cenu na soutěži Simone Delbert-Fevrier International Piano Competition v Nice a 3. cenu na soutěži Internationaler Rotary Musikfoerderpreis v Norimberku. V roce 2013 se zúčast nila mezinárodního hudebního studentského festivalu v japonském Kyotu a v létě 2013 pak mezinárodních kurzů v Nice, pod vedením prof. Emanuela Krasovského (Izrael) a prof. Akiko Ebi (Japonsko).

Všechny tři interpretky získaly stipendium firmy Yamaha. Jako sólistky nebo členky orchestru spolupracovaly například s Jihočeskou komorní filharmonií, Moravskou filharmonií Olomouc, Státní filharmonií Košice, Filharmonií Brno, Filharmonií Bohuslava Martinů Zlín, orchestrem Slovenské filharmonie, Slovenského rozhlasu aj.
Trio Clavio s neobvyklým obsazením housle, klarinet, klavír nabízí také netradiční repertoár, který se pohybuje v rozmezí klasicismu až po soudobou hudbu. Trio v současné době spolupracuje s českými i zahraničními autory, jejichž skladby chystá v blízké době premiérovat.

Program:
Jan Vaňhal - Trio Es dur, Op. 20 No. 5     
* Allegro
* Grazioso
* Allegretto

Antonín Dvořák - Romantické kusy op. 75

Waldemar von Baussnern - Serenade     
* Ruhig graziös
* Möglichst schnell, ausgelassen
* Sehr ruhig
* Mit grazie und humor

***** přestávka *****

Gioachino Rossini
Introduktion, Thema und Variationen für Klarinette und Orchester

Aram Chačaturjan - Trio pro klarinet, housle a klavír     
* Andante con dolore, con molto espressione
* Allegro
* Moderato

Délka koncertu: 90 minut

Vstupné: Region Card 30 % sleva

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

11květen sobota 19:30

14prosinec sobota 19:30

7květen úterý 20:00

16květen čtvrtek 19:00

Ubytování v okolí akce Trio Clavio

Restaurace a Penzion u MarynyJablunkov (12.5 km)

Wellness Hotel BahenecPísečná (14.6 km)

STING ApartmentsHavířov (22.4 km)