Návštěvy u pana Greena

Návštěvy u pana Greena

Adresa:

Ostrov, Mirové náměstí 733

Termín: 29.3.2015

29březen čtvrtek 01:00

Žánr: divadlooperakomediedrama

Umělci: Matěj HádekStanislav Zindulka


Legrační, dojímající příběh lásky a odpouštění.

Náhodná automobilová nehoda přivádí do styku dva muže, kteří by se jinak nikdy nesetkali, a navždy změní jejich život. Rozdělují je dvě generace, a co začíná jako komedie kontrastu kultur, se vyvíjí ve vyhrocený příběh o riziku osamělosti, předsudků a netolerance. Jak týdny plynou, vytváří se přátelství, prověřují se lidské vztahy a odhalují tajemství.

Představení vzniklo v produkci s FDA.

Jeff Baron patří mezi nejvíce inscenované dramatiky na světě v posledním desetiletí, s více než 300 inscenacemi ve 22 jazycích a 38 zemích. Jeho nejznámější hra, Návštěvy u pana Greena (Visiting Mr. Green), měla premiéru v New Yorku, v hlavní roli s držitelem Oscara Eli Wallachem a hrála se 400krát. Byla navržena na Drama League Award (New York), ACE (Buenos Aires), Molierovu cenu (Paříž) a získala ceny za nejlepší hru v Řecku, Izraeli, Uruguayi, Turecku, Chile a Německu a cenu Kulturpreis Europa. Jeho novější hry měly premiéry v Austrálii, Jižní Americe a Evropě ve spolupráci s nejvýznamnějšími světovými herci a režiséry.

Kromě divadla Jeff Baron pracuje i jako dobře zavedený scénárista a filmař. Jeho scénáře přijaly nejznámější produkční firmy a filmové ateliéry včetně Disneye. Jeho televizní komedie a dramata inscenovaly produkční firmy Warner Brothers, 20th Century Fox, Universal, Viacom, Sony a MTV Networks. Ceny získaly i Jeffovy krátké filmy předváděné na filmových festivalech po celém světě.

Jeff Baron byl angažován na napsání libreta pro Los Ageles Opera na původní jednoaktovou operu Escape. Písně s jeho texty se hrály v Carnegie Hall a dalších významných koncertních síních. Jeho žurnalistické a beletristické práce byly vydány ve Francii, Kanadě a USA. Nedávno dokončil svůj první román.

Autor: Jeff Baron

Překlad: Benjamin Kuras

Režie: Vladimír Michálek

Osoby a obsazení: pan Green - Stanislav Zindulka, Ross Gardiner - Matěj Hádek

Premiéra: 26. dubna 2011

Producent: FDA

Provozovací práva: K. Schauerová

Délka: 2 h včetně přestávky

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Divadla - Ostrov Akce v obci Ostrov

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Návštěvy u pana Greena

Waldhaus JáchymovJáchymov,Klínovec (5.9 km)

Ubytování Na PanoráměJáchymov,Klínovec (7.6 km)

Restaurant Pension-AntonJáchymov,Klínovec (7.7 km)