Čtyřlístek!

Čtyřlístek!

Termín: 16.12.2016

16prosinec sobota 18:00

Žánr: divadlo


Zapomeňte na dělení sangvinik, cholerik… ne. Generace dětí řešily, kdo je Fifinka, kdo Pinďa, kdo Myšpulín a kdo Bobík! Autor a režisér inscenace David Drábek považuje za jeden z největších životních úspěchů toto: „Měli jsme partu a obsazovali ty čtyři role. A já byl obtloustlý a celý Bobík. Ale chtěl jsem tak moc hrát Myšpulína, že jsem ostatním vsugeroval, že se na Bobíka nejvíc hodí vyzáblý klučina s vyčnívajícími řezáky. Od toho momentu bylo jasné, že ze mne vyroste politik nebo režisér.“

 Historie legendárních čtyř kreslených přátel začala v roce 1969, kdy se v redakci nakladatelství Orbis objevil čtyřiadvacetiletý Jaroslav Němeček s prvním příběhem, nazvaným Vynález prof. Myšpulína. Původně vůbec nepočítal s tím, že by příhody Čtyřlístku mohly mít nějaké pokračování, ale velký zájem čtenářů si vynutil další díly. Od té doby se tento komiks stal naprosto zásadním průvodcem naším dětstvím nejen let sedmdesátých a osmdesátých. Všichni jsme cestovali v představách do Třeskoprsk i k Blaťáku, do středověku i do hlubin oceánu.

Máme teď pro vás pot-pourri všech zásadních fetišů: nebudou chybět roboti, zmenšovací pilulky ani yetti! A vše jak čtyřbarevná liána pospojuje zbrusu nová detektivní zápletka! Představení zfanatizuje vaše děti. A dospělým slíbíme groteskní črtu ze života zvířátek, sužovaných neduhy středního věku.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Divadla - Hradec Králové Akce v obci Hradec Králové

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Čtyřlístek!

Restaurace Evergreen Nové AdalbertinumHradec Králové (155 metrů)

Ubytování U PalukůChrudim (28.9 km)

Residence ArxChrudim (29 km)