Výlet za hrady a zámky Českého Ráje na elektrických koloběžkách

Výlet za hrady a zámky Českého Ráje na elektrických koloběžkách

Adresa:

Sobotka

Termín: 1.5.2016 31.10.2016

1kvě - 31říj celý den

Žánr: sport


Jedná se o sportovně-turistický výlet pro celou rodinu v nádherné chráněné krajinné oblasti Český Ráj.

Náš výlet začíná v malebné vesničce Všeň. Je velice blízko rychlostní silnice R10, takže doprava zde není vůbec složitá. Po příjezdu se seznámíte s ovládáním a obsluhou koloběžky. Po instruktáži proběhnou rozjížděcí jízdy a vydáme se polní cestou vstříc našemu dobrodružství. Jako první zajímavost na trase nás láká vyhlídka na Bezděz.

Poté nás bude čekat první sjezd, při kterém narekuperujeme energii do baterií. Našim dalším cílem je hrad Kost. Než se k němu dostaneme, užijeme si jízdu na elektrické koloběžce krásnou krajinou Českého Ráje. Z Kosti se vydáme přírodní rezervací Údolí Plakánek směrem k dalšímu cíli zámku Humprechtu v Sobotce. Náš výlet pokračuje k ikoně Českého Ráje. Již z dáli uvidíme tyčící se zříceninu hradu Trosky.

Bohužel cesta až k hradu není pro koloběžky sjízdná. Dále naše cesta vede kolem rybníků Vidlák a Krčák Podtroseckým údolím až na zámek Hrubá Skála. Tím se dostáváme do míst obklopenými skalami. Je zde spousta vyhlídek do okolí, jako třeba vyhlášená vyhlídka u Lvíčka. Dalším známým cílem je hrad Valdštejn, který upoutá Vaši pozornost již z dálky. Z Valdštejna si užijeme sjezd mezi skalami a pomalu se náš výlet bude chýlit ke konci. Posledních pár kilometrů si užijeme nenáročnou jízdu a po dojezdu k autům náš výlet skončí.

Během cesty je na většině turistických míst možnost občerstvení, ale doporučujeme si malou svačinku s pitím do batůžku s sebou přibalit. Výlet není fyzicky náročný a je vhodný téměř pro každého. Doporučujeme si vzít cyklistické nebo sluneční brýle proti létajícímu hmyzu. Náš výlet počítá i s vyhrazeným časem na jednu návštěvu libovolného hradu nebo zámku, který se může či nemusí využít. Můžete se těšit na nezapomenutelný zážitek z jízdy, nádhernou přírodu a skvělou zábavu.
Budeme se na Vás těšit!

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Královéhradecký kraj Akce v obci Sobotka

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Výlet za hrady a zámky...

Vila KateřinaBroumov (44.8 km)

Ubytování GrosshofBroumov (45.7 km)