Keňa a gorily

Keňa a gorily

Adresa:

Drnovice

Termín: 19.4.2017
Vstupné:

100,- Kč

19duben středa 19:00

Žánr: ostatní akce


Kateřina a Miloš Motani
Naše cesta povede tentokrát napříč Keňou. V hlavním městě Nairobi se podíváme do KIBERY - jednoho z největších slumů na africkém kontinentu. Kousek za městem začíná PRAVÁ DIVOČINA, ve které je možné spatřit spousty divokých afrických zvířat. Další den strávíme s malými osiřelými ČERVENÝMI SLONY. Poté se podíváme žirafám zblízka do očí. Mezi horkými prameny a gejzíry budeme pozorovat hejna růžových plameňáků. Zavzpomínáme na Joy Adamsonovu a její LVICI ELSU.
 
Park MASAI MARA je proslulý takzvanou velkou migrací, kdy se každý rok dva miliony zvířat vydávají na strastiplnou cestu dlouhou osm set kilometrů. V parku Amboseli, na úpatí Kilimanžára, potkáváme ohromná SLONÍ STÁDA. V parku Tsavo žili před časem dva LIDOŽRAVÍ LVI. Zajímají nás také NOSOROŽCI, kteří musí žít pod speciální ozbrojenou ochranou.
 
Přijímáme pozvání a ocitáme se v masajské vesnici, kde bojovní MASAJOVÉ ještě stále bydlí v chatrčích postavených z bláta a kravího trusu, pijí kravské mléko smíchané s kravskou krví. Navazujeme přátelství také s kmenem Turkana, SAMBURU i Pygmeji, se kterými si i zatančíme.
Podnikneme dobrodružné HADÍ SAFARI. Prolézáme houštiny, hadí jeskyni, než se nám konečně podaří najít velmi jedovatou ZELENOU MAMBU. Uvidíme, jak se odebírá hadí jed.
 
S africkými dětmi si užijeme spoustu legrace. Nahlédneme také do AFRICKÝCH ŠKOL.
Apropo opice - těch je v Africe víc než dost. Vytrvale sledují, co by nám ukradly. Pokud je to kočkodan, člověk se ubrání, ale běda jak se na scéně objeví velký a silný PAVIÁN!
V parku Samburu spatříme LVY konečně PĚKNĚ ZBLÍZKA! V Keni zažijeme na nezpevněných cestách opravdu HODNĚ HORKÉ CHVÍLE. Celkem šestkrát opravujeme píchlé kolo!
Naše druhá cesta na africký kontinent vede do USMĚVAVÉ UGANDY, kde našim hlavním cílem jsou HORSKÉ GORILY - něžní tvorové tolik podobní člověku! 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra v Brně Akce v obci Drnovice

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Keňa a gorily

Ubytování u MacochyOstrov u Macochy (18.1 km)

Restaurace a hotel OlbergBlansko (21.4 km)

Wellness hotel PanoramaBlansko (23 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?

V okolí doporučujeme...