Hazaribagh: Toxická kůže (promítání filmu s diskuzí + dernisáž)

Hazaribagh: Toxická kůže (promítání filmu s diskuzí + dernisáž)

Adresa:

Brno, Dornych

Termín: 7.12.2016

7prosinec středa 19:00

Žánr: ostatní akce


Přijďte shlédnout film i výstavu a diskutovat s námi o lidských právech a životních podmínkách těch, kdo produkují kůži i boty pro evropský trh. Na okraji bangladéšské Dháky leží obří slum Hazaribagh, v němž žije více než půl milionu lidí. Ti pracují v přilehlých koželužnách, odkud pochází levná kůže, která každoročně zaplavuje evropský trh.

Film přináší příběhy těch, kdo pracují v nelidských pracovních podmínkách. Toxické chemikálie používané pro zpracovávání kůže způsobují rakovinu, popáleniny a další zdravotní problémy, kvůli kterým se většina dělníků a dělnic nedožije ani padesáti let. Už teď se můžete zajít podívat do Bajkazylu na výstavu fotografií od GMB Akashe "Poznej své boty" (http://www.nazemi.cz/cs/poznej-sve-boty).

Výstava dokumentuje pracovní podmínky v koželužnách i obuvnických továrnách v Hazaribagh. Součástí večera bude dernisáž této výstavy v Bajkazylu. Výstavu je možné si ji z NaZemi vypůjčit i do vaší kavárny, školy, klubovny atd. Tato akce se koná v rámci Týdne lidských práv v Brně: http://tlpbrno.cz/ Během Týdne lidských práv si také v oblíbených kavárnách můžete zahrát hru “Hledej férový boty!”.

Víc info již brzy! Hazaribagh: Toxická kůže Bangladéš, 2012 Režiséři: Élise Darblay, Eric de Lavarene 52 min české titulky

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Brno Akce v obci Brno

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Hazaribagh: Toxická...

Restaurace a hotel OlbergBlansko (16.8 km)

Wellness hotel PanoramaBlansko (21.6 km)

Ubytování u MacochyOstrov u Macochy (21.9 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?

V okolí doporučujeme...