Podivný případ doktora Jekylla a pana Hydea - němý film, živá hudba

Podivný případ doktora Jekylla a pana Hydea - němý film, živá hudba

Adresa:

Brno, Moravské náměstí 3

Termín: 6.12.2016
Vstupné:

120

6prosinec úterý 20:30

Žánr: film


Henry Jekyll je doktor medicíny a také velký idealista a filantrop. Když zrovna neléčí chudé, tak experimentuje ve své laboratoři. Tam se mu podaří namíchat směs, po jejímž požití se tělem i duší změní v jiného muže. Své druhé já pojmenuje Edward Hyde. Ten, na rozdíl od váženého doktora, se oddávÁ nočnímu životu a choutkám, které si Henry Jekyll nemůže dovolit. Pokaždé, když si vezme speciální lektvar, stává se znovu Hydeem.

Čím déle s nápojem experimentuje, tím vypadá hrozivěji a stává se více zvrácený. Jeho snoubenka Millicent se o něho začíná strachovat. Hydeův charakter ale natolik proniká do Jekylla, až se z experimentu stala droga. A doktor zjišťuje, že v celém Londýně není k dostání přísada, ze které vyrábí svůj lektvar, aby zůstal Jekyllem. 

Zhudebnění obrazů v tomto snímku bude v režii kapely Mravenci. Filmovou expresivitou a asociacemi nekonečných představ vás pohltí avantgardní trio ve složení Lucie Kubátová, Radim Hanousek a Edgar Mojdl. Klavíristka Lucie Kubátová je absolventskou Janáčkovy akademie múzických umění, stážistkou na University of Chichester a Royal Conservatoire of Scotland. Interpretka se v současné době zaměřuje na zvuk v surrealistických filmech a na interpretaci hudby 1. poloviny 20. století.

Radim Hanousek je studentem doktorského studia na JAMU, v současné době se věnuje především kvartetu NOCZ norského trumpetisty Didrika Ingvaldsena a vlastnímu autorskému projektu Dust in the Groove. Edgar Mojdl je hudební skladatel a multiinstrumentalista. Kromě výuky hudební teorie, etnomuzikologie a tanečních korepetic je členem skupiny Shivanam, Dunami Ensemble, spolupracuje i s BCO. Skladatel Edgar Mojdl si mimo jiné také vyrábí vlastní hudební nástroje. 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

24duben středa 18:00

Expediční kamera - Brno

, Šilingrovo nám. 7, 602 00 Brno-střed Film

18duben čtvrtek 19:00

21duben neděle 19:00

Ubytování v okolí akce Podivný případ...

Ubytování v Renesančním doměMikulov (1 251 metrů)

Terasa Pension & WinebarMikulov (1 312 metrů)

Ubytování KroupaDolní Dunajovice (4.9 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?