Kouzelný vrch

Kouzelný vrch

Adresa:

Brno, Dvořákova 571/20

Termín: 27.10.2016

27říjen úterý 18:00

Žánr: divadlo


Divadelní adaptace slavného románu německého „epického čaroděje“ a nositele Nobelovy ceny za literaturu Thomase Manna z pera a v režii Barbary Herz. Roku 1907 přijíždí mladý a romanticky naivní inženýr Hans Castorp do odlehlého plicního sanatoria Berghof vysoko v zasněžených Alpách, aby navštívil svého tuberkulózou trpícího bratrance Joachima.

Proniká do groteskního společenství různých Evropanů spřízněných nemocí a v řídkém vzduchu jako by přitom zamrzaly ručičky jeho hodinek. Je uhranut zvláštním bezčasím a klidem, který přináší tamní řád, a propadá mu natolik, že sám zanedlouho onemocní. Krátká návštěva se pro něj mění na sedm přízračných let, nemoc se Hansovi stává učitelem a všudypřítomná smrt mu ukazuje cestu k životu. Mlhami zahalený „svět zdraví“ tam dole má však své vlastní tempo a zdá se, že Hanse již brzy vytrhne z ráje „umírání s výhledem“...

Kouzelný vrch patří ke klasice světové literatury a v roce 1999 ho dokonce francouzský deník Le Monde zařadil mezi 100 nejzásadnějších knih 20. století. Autor v něm téma zdraví a nemoci, života a smrti pojednává s láskou k výmluvnému detailu a ironií, pro kterou nás jeho román dodnes nejen fascinuje, ale také baví. Přesně to slibuje i stejnojmenná inscenace Barbary Herz v divadle Reduta.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Přidat nový termín
Divadla - Brno Akce v obci Brno

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Kouzelný vrch

Restaurace a hotel OlbergBlansko (15.9 km)

Wellness hotel PanoramaBlansko (20.6 km)

Ubytování u MacochyOstrov u Macochy (21.2 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?

V okolí doporučujeme...