Vévodkyně a kuchařka

Manažerka gastronomické části inscenace: Simona Elsnerová

Kuchař: Martin Směřička

Supervize: Petr Fučík

Koncepce menu: Petr Fučík, Martin Směřička

V úloze obsluhujícího personálu účinkují studenti 2. ročníku činoherního herectví Divadelní fakulty JAMU

Divadelní režisérka a výtvarnice Kamila Polívková se svým tvůrčím týmem připravila speciálně pro nádherný prostor Mozartova sálu divadelně gastronomický večer na motivy románu Ladislava Fukse.

Ladislav Fuks dopsal své poslední rozsáhlé prozaické dílo Vévodkyně a kuchařka v roce 1983. V příběhu podivné vídeňské šlechtičny, odehrávajícím se na konci 19. století, rozvíjí románovou metaforu ohlašujícího se zániku životního stylu, který i během soumraku své existence září třpytem nashromážděného bohatství tradic, kultivovanosti a krásy. Jedná se zároveň o metaforu nevyhnutelné pomíjivosti a smrti, jíž propadá (a jíž se podvědomě bojí) každý jednotlivec i každá kulturní epocha. Současně je román i zvláštní autobiografi ckou travestií, ve které se autor „převléká“ do postavy vévodkyně a více či méně bizarní převleky propůjčuje také svým přátelům a souputníkům. Právě tento divadelní prvek posloužil k adaptaci secesně přebujelé struktury romá- nu do intimních rozhovorů mezi hlavní postavou a hosty -návštěvníky, kteří jsou přítomni otevření zrcadlového sálu vévodkynina hotelu – tzv. Spectakula, symbolu snu o věčnosti a dokonalosti.

Premiéra: 5. listopadu 2015 v Mozartově sále divadla Reduta.

Délka inscenace: 105 minut bez přestávky

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Přidat nový termín

Podívejte se na možnosti ubytování v lokalitě akce Vévodkyně a kuchařka

Hotel Myslivna   Brno

Hotel Amphone   Brno

Divadla - Brno Akce v obci Brno

Máš k tomu co říct?

...tak to řekni

Za tvůj názor budeme rádi. Nejprve se ale přihlaš.