Bratři Ebenové + Robert Křesťan & Druhá tráva

Bratři Ebenové + Robert Křesťan & Druhá tráva

Adresa:

Brno, Rooseveltova 31/7

Termín: 12.2.2017

12únor neděle 19:30

Žánr: koncertyfolkrock

Umělci: Bratři EbenovéRobert KřesťanDruhá tráva


Bratři Ebenové se vracejí do Brna. Po dvou vystoupeních v moderním sále Sonocentru se tentokrát představí na prknech, která znamenají svět – v Janáčkově divadle. V pondělí 12. prosince od 19,30 hodin se představí Marek, Kryštof a David Ebenovi s kapelou budou servírovat přesně to, čím jsou proslavení: sofistikovaný folk s vybroušenými texty, které přetékají krásnými slovními hříčkami. Na tento slavnostní koncert si přizvali jako speciálního hosta Roberta Křesťana, zpěváka, hudebníka a skladatele z významné bluegrassové formace Druhá tráva.

Bratři Ebenové, synové skladatele Petra Ebena a synovci Ilji Hurníka, vlastně do žádného hudebního proudu nepatří. Spojení Markovy kytary, Kryštofova klavíru či flétny, Davidova klarinetu a sopránsaxofonu vytváří ojedinělý ebenovský sound, obohacený dalšími nástroji. Již koncem sedmdesátých let, kdy Ebeni vstupovali na scénu, se v jejich hudbě proplétaly vlivy klasiky, folku, rocku či jazzu a prvky vytříbeného hudebního humoru.

První řádné album Malé písně do tmy vydali v roce 1984, dalších jedenáct let trvalo, než vznikl titul Tichá domácnost (1995) s hosty Karlem Plíhalem, Zdeňkem Vřešťálem, Ivou Bittovou a dalšími. Sedm let si pak posluchači počkali na další album Já na tom dělám, které na Tichou domácnost navázalo jak poetikou, tak i v obsazení hostů, mezi které přibyl ještě Jiří Schmitzer. Zatím poslední album Chlebíčky vydali v roce 2008. V roce 1990 odskočili k Adventním písním a koledám, které nahráli se zpěvačkou Martou Kubišovou.

Robert Křesťan (* 16. září 1958, Počátky, okres Pelhřimov) je český zpěvák, mandolinista, skladatel a překladatel. Hrával v bluegrassových skupinách Trapeři a Poutníci a v současné době hraje v bluegrassové skupině Druhá tráva s Lubošem Malinou. Často bývá hostem na řadě významných koncertů.

Přijďte si vychutnat večer plný jemné ironie, svižného slovníku a neotřelých rýmů, který si získal publikum napříč hudebními žánry.

BRATŘI EBENOVÉ – nejoriginálnější skupina v historii české populární hudby. Tři bratři Kryštof, Marek a David spolu již sedmnáct let soustavněji nekoncertovali. První řádné album Malé písně do tmy vydali v roce 1984 a...
Robert Křesťan je český zpěvák, mandolinista, skladatel a překladatel. Hrával v bluegrassových skupinách Trapeři a Poutníci a v současné době hraje v bluegrassové skupině Druhá tráva s banjistou Lubošem Malinou.
Druhá tráva natočila album Pojďme se napít ve složení Robert Křesťan (zpěv), Luboš Malina (banjo, whistle, kaval, klarinet, vokál), Luboš Novotný (dobro, lap steel), Emil Formánek (kytara, vokál), Tomáš Liška (kontrabas) a Kamil...

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Brno Akce v obci Brno

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Bratři Ebenové +...

Restaurace a hotel OlbergBlansko (15.7 km)

Wellness hotel PanoramaBlansko (20.5 km)

Ubytování u MacochyOstrov u Macochy (21.1 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?

V okolí doporučujeme...