Setkání/Encounter: Marie Stuartovna /Polsko/

Setkání/Encounter: Marie Stuartovna /Polsko/

Adresa:

Brno, Poštovská 8D

Termín: 13.4.2016

13duben středa 19:15

Žánr: divadloEncounter


Hrají: Maria Dębska, Michał Floriańczyk, Filip Jacak, Jakub Nosiadek, Maja
Pankiewicz, Krystian Pesta, Krzysztof Rogucki, Bartosz Sak Grzegorz Wisniewski, jeden z nejlepších režisérů své doby, si připravil spolu se svými studenty fakulty herectví na Lodžské škole filmu práci založenou na hře Friedricha Schillera Marie Stuartovna.

Jako v případě předchozích produkcí - Richard II. a Královna Margot, je i zde divadelní tradice. Schillerova romantická tragédie byla chápána jako boj mezi dvěma znesvářenými královnami: krásné a utlačované Mary a kruté, ošklivé, ale autoritativní Elizabeth.

Tudíž interpretace byla v duchu sentimentu a melodramatické opozice dobra a zla. Režisér Marie Stuartovny se spíše opírá o historická fakta a o psychologii postav obou královen. Marie Stuartovna má všechny kvality Wisniewského divadla, které nemusí mít na jevišti tu nejkrásnější scénografii, černý minimalismus je naprosto dostačující.

Celé představení je pojato v černé barvě, kdy se postavy ztrácí v černých chodbách a zírají do černých zrcadel ve svých ke krku zapnutých elegantních oblecích a vojenských uniformách. Žádné zbrklé gesto ve světě politiky nemůže uniknout ze své původní formy. Nedá se říct, které myšlenky jsou pravdivé, když všichni intrikují na všechny strany.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Divadla - Brno Akce v obci Brno

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Setkání/Encounter:...

Restaurace a hotel OlbergBlansko (16.1 km)

Wellness hotel PanoramaBlansko (20.9 km)

Ubytování u MacochyOstrov u Macochy (21.4 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?

V okolí doporučujeme...